5 redenen waarom sociaal netwerk Vero wel of niet een succes wordt

28 februari 2018, 15:01
4 min leestijd
5 redenen waarom sociaal netwerk Vero wel of niet een succes wordt
VERO - True Social

VERO - True Social

Gratis

Reviewscore

8

Op onder andere Twitter, Instagram en Facebook duikt plots het nieuwe sociale netwerk Vero op. Wat is het? En is dit een blijvertje?

Lees verder na de advertentie.

Vero

Nieuwe sociale netwerken komen en gaan, maar zelden wordt er eentje echt succesvol. Enkele start-ups weten wel een eigen niche te bereiken, maar zo groot als bijvoorbeeld Twitter wordt niemand.

Toch is een succesvol alternatief welkom, want er wordt veel geklaagd over de bestaande platformen. Het nieuwe sociale netwerk Vero doet een goede poging en staat op dit moment op de eerste plek in de App Store. Dit moet je er over weten.

1. Het is een mooie app

Vero is een aantrekkelijke app met een focus op beeld. Je plaatst geen tekstjes, maar na het drukken op het plusje deel je bijvoorbeeld een boek dat je leest, een film die je hebt gezien of muziek waar je enthousiast van wordt. Ook kun je een locatie, link of foto plaatsen. Hierbij kun je wel tekst typen, maar de focus blijft altijd het beeld. In die zin heeft de app wel wat weg van Instagram.

vero

Kijk je door de tijdlijn, dan kom je allerlei toffe dingen tegen die mensen aanraden. Tik je op een film, dan krijg je direct informatie over bijvoorbeeld de acteurs. Muziek speel je direct in Apple Music af. Handig is dat je ook collecties van boeken, films of muziek kunt bekijken, waar alle items worden gebundeld die door de mensen die volgt zijn aangeraden. Zoek je bijvoorbeeld een nieuwe film om te kijken, dan kijk je even in de filmcollectie.

2. Gebruikers registreren zich massaal

Vero is niet echt nieuw, want het bestaat al sinds 2015. Toch krijgt de app plots sinds afgelopen week veel aandacht op andere platformen. Grotendeels komt dat door een hele slimme loktechniek. De makers beloven dat de eerste miljoen gebruikers de rest van hun leven gratis gebruik kunnen maken van de app. Mensen registeren zich daarom maar snel, want wie weet wordt het ooit erg populair. Vero staat in de App Store nu op de eerste plek in de toplijst met gratis apps.

vero

De app heeft geen advertenties. Vero stelt tevens minimale data te verzamelen van zijn gebruikers om zo je privacy te waarborgen. Zo zegt Vero je data niet verkopen aan adverteerders of andere partijen. In de toekomst moeten gebruikers waarschijnlijk een abonnement afsluiten om gebruik te maken van de app. Mogelijk gaat dit maar om enkele euro’s per jaar.

3. Je tijdlijn is chronologisch

Een andere reden waarom gebruikers van bestaande sociale netwerken naar Vero stappen, is omdat ze gefrustreerd zijn met de algoritmes waardoor tijdlijnen niet meer chronologisch worden getoond. Kijk op Instagram maar eens onder de hashtag #Vero. Ruim een half miljoen gebruikers heeft een afbeelding van hun Vero-account geplaatst. Sinds 2016 plaatst Instagram de foto’s op tijdlijnen niet meer in chronologische volgorde.

vero

4. Je bepaalt met wie je deelt

Een fantastisch idee is dat je alle connecties een vriendschapsniveau geeft, die alleen jij kunt zien. Je geeft aan of iemand een kennis, vriend of goede vriend is. Elke keer als je iets deelt, bepaal je of het alleen naar je goede vrienden gaat, naar al je vrienden, ook je kennissen of iedereen die jou volgt. Op Twitter hebben veel mensen bijvoorbeeld twee accounts, om dingen met iedereen of met een selecte groep te delen. Dat is met Vero niet nodig. Het is zelfs mogelijk om drie verschillende avatars te maken.

vero

5. Onzekere toekomst

Door bovenstaande punten heeft Vero het in zich om een blijvertje te zijn, maar de kans is best groot dat we de app volgend jaar weer zijn vergeten. Uit het verleden blijkt namelijk dat nieuwe sociale netwerken zelden echt van de grond komen, omdat de meeste mensen blijven bij de bestaande platformen. Daar zitten nou eenmaal de meeste gebruikers en zo bereik je de meeste lezers met je berichten.

Daarnaast is de toekomst van Vero erg twijfelachtig. Een flink team werkt aan de app, maar op dit moment komt er geen geld binnen. Het is niet goedkoop om een sociaal netwerk draaiende te houden. Wil je het toch proberen? Download de app dan via onderstaande link in de App Store en laat in de reacties onder dit artikel weten wat je er van vindt.

Download Vero in de App Store (gratis)

VERO - True Social

Vero Labs Inc

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu