3 grote veranderingen in de vernieuwde Secret-app

Rutger Otto
19 december 2014, 13:14
2 min leestijd
3 grote veranderingen in de vernieuwde Secret-app

De Secret-app was eerder dit jaar een kleine hype. Nu de storm iets is gaan liggen, blazen de makers de app nieuw leven in door hem compleet te vernieuwen.

Lees verder na de advertentie.

Er was vernieuwing nodig in de Secret-app. De app staat je nog steeds toe om geheimen anoniem te delen, maar versie 2.0 heeft een aantal grote veranderingen doorgevoerd die de gebruikerservaring compleet veranderen.

1. Nieuw design

De verandering in het design van de app is al aan het icoon te zien. Het vosje is nog steeds het gezicht van de app, al ziet hij er nu een stuk frisser en vooral kleurrijker uit. De app zelf heeft overigens ook een goede lik verf gekregen. De grote vierkante plaatjes met tekst zijn verdwenen en vervangen door een feed waarbij je door tekstregels heen veegt. Oogt een stuk rustiger en overzichtelijker. Foto’s bijvoegen kan nog steeds: deze verschijnt dan in een cirkel naast je ‘geheim’. Als je erop tikt, wordt het plaatje uitvergroot.

2. Anoniem chatten

secret-app

Zet je een berichtje op Secret, dan kunnen andere mensen daarop reageren zoals voorheen. Een nieuwe toevoeging is dat je ook met anderen kan chatten. Helemaal anoniem. Tik op de gebruikersafbeelding van iemand om een chat te starten. De chat krijgt een speciale naam, zoals ‘Dark Plaza’ of ‘Windy Beach’. Zo kun je verschillende chats uit elkaar houden. Daarnaast worden de gebruikersafbeeldingen getoond, die willekeurig gegenereerd worden. Je weet niet van elkaar wie je bent. In een speciaal chatvenster hou je overzicht. Bij iemand die online is wordt de afbeelding uitgelicht en je wordt op de hoogte gehouden als iemand begint te typen. Mensen blokkeren of muten is eveneens mogelijk. Na een dag worden de gesprekken overigens verwijderd, net als bij Snapchat.

3. Nieuwe categorieën

Secret vernieuwt ook de manier waarop je dingen deelt met anderen. Normaliter werd je geheim gedeeld met alle Secret-gebruikers en gefilterd in een lijstje met ‘vrienden’ en ‘ontdekken’. Die categorieen zijn inmiddels verleden tijd en vervangen door twee andere feeds, namelijk ‘vrienden’ en ‘vlakbij’. Laatstgenoemde is overigens wel een vrij breed begrip. In de meeste gevallen wordt Nederland gebruikt.

Secret-app downloaden

Wil je de Secret-app weer eens een kans geven, dan is de app gratis te downloaden in de App Store. Daarvoor is iOS 7 of nieuwer nodig, net als 15,7MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu