De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Update voor Twitter-app: deze 3 functies zijn nieuw

Erwin Vogelaar
15 juni 2017, 20:24
1 min leestijd
Update voor Twitter-app: deze 3 functies zijn nieuw
Twitter

Twitter

Gratis

Reviewscore

8,5

Twitter krijgt een flinke update. Niet alleen in uiterlijk, maar ook qua mogelijkheden. Dit moet je weten over de veranderingen in de vernieuwde Twitter-app.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de vernieuwde Twitter-app

Twitter krijgt een volledig nieuw design. Dat valt direct op als je de app opent, want alle avatars zijn rond in plaats van vierkant en het lettertype is aangepast. Ook zijn alle icoontjes anders. Het reply-pijltje is nu bijvoorbeeld een gespreksbubbel om zo duidelijker te zijn voor nieuwkomers. Naast het opgefriste uiterlijk biedt de vernieuwde Twitter-app enkele nieuwe functies.

1. Een heel nieuw menu

Swipe je naar rechts, of druk op je profielfoto linksboven, dan verschijnt er een nieuw menu. Hierin vind je allerlei mogelijkheden. Denk aan verschillende Twitter-accounts waar je ingelogd bent en de instellingen van de app. Druk je op het maantje linksonder dit menu, dan wordt de nachtmodus geactiveerd. Tik je op het icoontje rechtsonder, dan krijg je een scanbare code die naar je Twitter-profiel leidt. Door in het scherm met de code te swipen roep je een camera op om de code van iemand anders te scannen.

Naast dit menu is er ook een makkelijkere manier om van Twitter-account te wisselen. Hiervoor hoef je alleen de homeknop linksonder ingedrukt te houden.

vernieuwde twitter-app

2. Links openen werkt anders

Klikte je in de oude versie van de app op een link, dan werd die geopend in een aparte viewer. Nu wordt binnen de Twitter-app een Safari-viewer gebruikt. Dit betekent dat je direct gebruik kunt maken van alle webaccounts die bij Safari zijn ingelogd.

3. Verversen is niet meer nodig

Tweets krijgen automatische updates. Dit betekent dat je niet meer hoeft te verversen om reacties te zien, of om de aantallen retweets en likes bij te houden. Handig!

Download het vernieuwde Twitter in de App Store (gratis)

Twitter

X Corp.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu