Vernieuwde Layar app nu beschikbaar
Roel van Hout

Bij het Amsterdamse bedrijf Layar zijn ze de afgelopen maanden flink aan het vernieuwen geslagen. De vruchten van dat werk zijn nu voor iedereen te plukken: de volledig vernieuwde Layar app is nu te downloaden in de App Store.

Layar is een zogeheten ‘augmented reality’ app: een applicatie die letterlijk iets toevoegt aan de werkelijkheid. Layar stelt uitgevers namelijk in staat om aan hun tijdschriften extra content toe te voegen die enkel via Layar te bekijken is: door je iPhone over een papier te bewegen zul je de extra informatie te zien krijgen. Layar is breed inzetbaar gebleken: zo voegen bijvoorbeeld ook producenten van levensmiddelen al Layar-functionaliteit aan hun verpakkingen toe.

Vernieuwde Layar appLayar is wereldwijd een enorm succes gebleken: de app is met 33 miljoen downloads de meest populaire augmented reality app. Niet voor niets namen we ‘m ook op in ons overzicht van beste Nederlandse apps. Layar heeft lang geen uiterlijke veranderingen aan de app doorgevoerd, maar daar komt met de compleet vernieuwde Layar app een einde aan.

Vernieuwde Layar app toont recent bekeken content

Uiterlijk is het geheel veel strakker geworden – door de witte menu’s met blauwe elementen past Layar straks naadloos in iOS 7 – maar qua functionaliteit is er ook het nodige verbeterd: zo geeft Layar als enige augmented reality app nu een overzicht van recent bekeken content.

De volledig vernieuwde Layar app is nu gratis te downloaden in de App Store!

[app 334404207]
Layar - Augmented Reality
Layar - Augmented Reality
Layar - Augmented Reality
Layar - Augmented Reality
Layar - Augmented Reality

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.