Verhouding tussen gratis en betaalde applicaties

Een veel gestelde vraag op internet is “Hoe ligt de verhouding tussen gratis en betaalde applicaties in de App Store?”. Mobclix beweert hier het antwoord op te weten, en heeft dit op hun website geplaatst.

Volgens de website is maar 22% van de applicaties die in de App Store te vinden zijn gratis. De rest, 78% dus, is 59 cent of duurder. 

In de grafiek kan je ook aflezen dat er de laatste tijd steeds minder gratis applicaties worden toegevoegd. Afgelopen 5 dagen zijn er maar 245 gratis applicaties toegevoegd, terwijl er 1095 betaalde applicaties zijn toegevoegd.

Op de site van Mobclix kan je de grafiek zien die real-time aangepast wordt. Door met je muis over de gekleurde delen te gaan, kan je het percentage en het aantal applicaties zien van de verschillende categorieën.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Via iPhonic.be

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.