Speel metal en verdedig je dorpje in Bardbarian

Gijs Ettes
18 januari 2014, 19:30
1 min leestijd
Speel metal en verdedig je dorpje in Bardbarian

In Bardbarian kruip je in de huid van Brad, een barbaar en volkszanger wiens dorpje wordt aangevallen door hordes monsters. Met zijn gitaarbijl speelt hij metalsolo’s om zo een leger om zich heen te verzamelen en een einde te maken aan de monsterinvasie.

Lees verder na de advertentie.

Bardbarian: rpg en schietspel in één

Bardbarian combineert tower defense met elementen uit schietspellen en rpg’s. Je bestuurt Brad met virtuele sticks op het scherm en speelt gitaarsolo’s om units voor je te laten vechten tegen de steeds groter wordende groep monsters. Brad kan zelf dus niet aanvallen, maar moet het vooral van tactiek hebben. Naarmate de game vordert, wordt je eigen leger groter, maar ook die van de tegenstander. Eens in de zoveel tijd verschijnt er een beeldvullend monster om korte metten met Brad te maken.

Bardbarian heeft een fijne presentatie met fraai getekende personages en indrukwekkende eindbazen. Van de metal moet je houden, maar de muziek past in ieder geval wel in de middeleeuwse setting. Bardbarian is een kleine 69MB groot en werkt met vrijwel elke iPhone, iPad en iPod touch. De game kost 89 cent.

http://www.youtube.com/watch?v=gKFDRsNDus0


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen