Zoek de verstopte spelcomputer in deze maffe iPhone-game

Rutger Otto
15 januari 2017, 13:34
3 min leestijd
Zoek de verstopte spelcomputer in deze maffe iPhone-game
Verborgen spel door moeder 2

Verborgen spel door moeder 2

Gratis

Reviewscore

7,5

Dit spelletje is net zo bizar en grappig als de raar vertaalde titel: ‘Verborgen spel door moeder 2’. En hoe vreemd ook, het is leuk en zit goed in elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Verborgen spel door moeder 2

‘Verborgen spel door moeder 2’ is het vervolg op het eerste deel, dat vorig jaar in augustus uitkwam. Ontwikkelaar hap Inc. heeft dus flink doorgewerkt om nu al met een tweede deel te komen. En die blijft niet onopgemerkt. Apple heeft het spelletje zelfs geselecteerd als één van de beste nieuwe games van deze week.

De titel van de game is enorm slecht vertaald en dat geldt ook voor de omschrijving in de App Store. Gelukkig heeft het gratis te downloaden spel nauwelijks tekst en spreken de dertig levels voor zich. Je kunt ‘Verborgen spel door moeder 2’ zien als een soort escape room. Alleen hoef je niet te ontsnappen, maar moet je elke keer jouw spelcomputer (die verdacht veel lijkt op een Nintendo DS) terugvinden. Moeder vindt namelijk dat je te veel spelletjes speelt en pakt hem daarom steeds van je af.

Verborgen spel door moeder 2
Verborgen spel door moeder 2
Verborgen spel door moeder 2
Verborgen spel door moeder 2
Verborgen spel door moeder 2
Verborgen spel door moeder 2

Bizarre en grappige puzzels

Klinkt simpel, maar in elke kamer bevindt zich een puzzel die je moet oplossen om bij de handheld te komen. Door op het scherm te tikken kun je bijvoorbeeld kastjes openen, objecten pakken en rondkijken in de kamer, die soms uit meerdere schermen bestaat. De objecten die je oppakt, kun je inzetten vanuit je inventaris. Je sleept ze dan op hetgeen je ze wilt gebruiken in de kamer. Ondertussen moet je oppassen dat moeder je niet ziet, want dan ben je game over en moet je het level opnieuw spelen. Wees overigens niet bang: dat zul je sowieso. Want het spel is zo bizar dat je op de gekste manieren af zult gaan.

Voorbeeldje. In level acht zie je een bank, een gescheurde muur, een lamp, een meloen en een honkbalknuppel. Je kunt dan verschillende dingen doen. Sla je de gescheurde muur in met de knuppel, dan staat daar ineens de moeder achter. Sla je de meloen kapot, dan komt moeder je eveneens een standje geven. Uiteindelijk is de oplossing om de knuppel onder de bank te schuiven, waar de spelcomputer verstopt ligt. Andere keren staat er ineens een voetbalteam in de kamer of probeert een groep mensen met smartphones de weg te vinden, waardoor je niet bij een kast kunt.

Reclame is vervelend

Ondertussen oogt het spelletje aan alle kanten goedkoop. De animaties zien eruit alsof je een instructieboekje leest en de geluiden zijn minstens zo vreemd. Het tovert waarschijnlijk regelmatig een glimlach op je gezicht. Een minpunt is wel dat er constant een reclame bovenin beeld staat en dat je soms naar een advertentie moet kijken tussen de levels door. Ook onhandig is dat je hints kunt vragen, maar dat die zo raar in het Engels zijn vertaald, dat ze een heel nieuwe puzzel vormen.

Ondanks dat is het een geinig spelletje met bizarre puzzels. Je kunt ‘Verborgen spel door moeder 2’ gratis downloaden. Het eerste deel is eveneens gratis.

Verborgen spel door moeder 2

hap Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu