Veilig vuurwerk op je iPhone

Redactie
31 december 2009, 17:15
1 min leestijd
Veilig vuurwerk op je iPhone

Vanavond zal Nederland voor ongeveer 65 miljoen euro vuurwerk de lucht in schieten. Vuurwerk kan mooi zijn, maar een feit blijft dat het gevaarlijk kan zijn. Wij raden je dus aan om erg voorzichtig te zijn met het afsteken van vuurwerk. Kinderen die te jong zijn om vuurwerk af te steken kunnen gratis digitaal vuurwerk afsteken op de iPhone. Er zijn tientallen applicaties waarmee je gratis vuurwerk kan afsteken.

Rotje

De simpelste applicatie is Rotje. Deze applicatie stelt je in staat om een virtueel rotje af te steken op je iPhone. Als je de applicatie start zie je meteen het lontje van je rotje branden. Als het lontje op is ontploft het rotje dat te zien was op je scherm. Na het ontploffen verschijnt de tekst ‘Happy New Year’.

Pyro Pro Fireworks

Pyro Pro Fireworks is een uitgebreidere applicatie dan Rotje. Met deze applicatie kan je een eigen vuurwerkshow maken. Door op de kleine knopjes te tikken kan je een vuurpijl lanceren. Deze vuurpijl knalt met een hoop lawaai en een hoop kleurige vonkjes uit één op de door jouw gekozen achtergrond.

Lees verder na de advertentie.

In de beschrijvingen van de applicaties wordt flink gegrapt over het gebruik ervan. Er staat bijvoorbeeld ‘In de hand afsteken en NIET weggooien!’. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je deze tips opvolgt, want anders wordt het waarschijnlijk een duur-2010.

Rotje en Pyro Pro Fireworks zijn gratis te downloaden uit de App Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's