Vaulteq: Nederlandse wachtwoordbeheerder bewaart data binnen de grens
Lars Paymans
Vaulteq Wachtwoord Manager

Vaulteq Wachtwoord Manager

Gratis

Onze score

8

De App Store heeft er een nieuwe wachtwoordbeheerder bij. Vaulteq is een wachtwoord-app van Nederlandse bodem, die al je gegevens ook op Nederlandse servers opslaat.

Vaulteq, een Nederlandse wachtwoordbeheerder

Met diensten als LastPass en 1Password zijn er genoeg apps waarmee je wachtwoorden veilig op kunt slaan. Toch is deze dienst uniek in zijn soort, omdat alle gegevens op Nederlandse servers bewaard worden. Deze zijn daardoor beschermd door Nederlandse datawetgeving.

De servers zelf zijn beveilig met tweestapsverificatie en zogenaamde client side AES 256-bit encryptie. De app draait zoveel mogelijk op open source-technieken, die daardoor gemakkelijk door ontwikkelaars kunnen worden gecontroleerd op veiligheid.

Vaulteq

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Je kunt Vaulteq zien als digitale kluis. Hier verzin je een (extra krachtig) hoofdwachtwoord voor, zodat je vervolgens al je andere wachtwoorden er in kunt bewaren. Om je online accounts extra goed te beveiligen, genereert de app automatisch sterke wachtwoorden die vervolgens automatisch ingevuld worden. Zo hoef je niet continu zelf een lastig wachtwoord te verzinnen.

Iedere keer als je de app opstart, gebruik je het hoofdwachtwoord of de Touch ID-sensor op je iPhone om in te loggen. Omdat de dienst zowel op iOS als de Mac werkt, worden je inloggegevens op al je apparaten gesynchroniseerd.

Vaulteq Premium

Je kunt Vaulteq gratis downloaden en gebruiken, en als de dienst je bevalt kun je de Premium-editie overwegen. Voor 2,99 euro per maand worden je wachtwoorden ook op andere apparaten en je laptop gesynchroniseerd. Ook krijg je hierdoor toegang tot de browserextensie. Vaulteq Premium is 30 dagen gratis uit te proberen. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe versie voor zakelijke teams.

Lees ook: De 5 beste wachtwoord-apps om je online profielen te beveiligen

Vaulteq Wachtwoord Manager

Vaulteq BV

7 (3 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.