Valiant Hearts: een prachtige game over de Eerste Wereldoorlog

7 september 2014, 12:12
2 min leestijd
Valiant Hearts: een prachtige game over de Eerste Wereldoorlog

Na het succes van de consoles staat het schitterende verhaal van Valiant Hearts: The Great War er ook in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. In de vier jaar dat de oorlog duurde, werd er vaak naar gerefereerd als De Grote Oorlog, een titel die we in Valiant Hearts terugvinden. Het was een smerige oorlog, op de grens van oud en nieuw. Met mannen op paarden werd gestreden tegen machinegeweren en tanks. Een groot deel speelde zich af in de loopgraven.

Valiant Hearts ziet eruit als een Franse graphic novel, maar laat het getekende karakter je niet misleiden. Het verhaal zit vol met emotie, vriendschap en de dood. Iets wat je bijblijft.

Valiant Hearts: The Great War - GamesCom 2014 iOS Trailer [1080p] TRUE-HD QUALITY

Het verhaal

In Valiant Hearts: The Great War gaat het grotendeels om de (onmogelijke) liefde tussen Karl en Marie, een Duitser en een Française. Omdat Karl Duits is, wordt hij Frankrijk uitgezet. In Duitsland moet hij dienen voor het leger en wordt hij Frankrijk weer ingestuurd, dit maal als bezetter. De vader van Marie dient in het Franse leger.

In de game zul je met vijf personages spelen. Naast Karl en Emile ook met Freddie, een Amerikaanse soldaat die zijn vermoorde vrouw wil wreken, Anna, een zuster die temidden van de oorlog op zoek is naar haar vader en George, een Britse piloot die eigenlijk geen vliegtuig kan besturen. Natuurlijk raken de verhalen van deze personages elkaar meer dan eens.

valiant hearts

Gameplay

Terwijl je wordt meegesleept in het verhaal, zorgen de puzzels soms voor wat vertraging in de gameplay. De game werkt als een point-and-click, maar worden nooit heel moeilijk. Deze puzzels worden overigens afgewisseld met wat meer actiescènes waarbij je bijvoorbeeld bommen moet ontwijken als je in een auto rijdt.

Valiant Hearts is een prachtig verhaal, gebaseerd op brieven uit de Eerste Wereldoorlog. De presentatie komt hard aan, ondanks de stereotype personages en de wat kolderieke humor af en toe. De sfeer klopt helemaal. De besturing is overigens even wennen. Je loopt door ergens op het scherm te tikken en je pleegt interactie door op objecten te tikken. Soms pakt de game niet helemaal wat je bedoelt, maar het is een miniem minpunt.

Valiant Hearts downloaden

Iedereen met een beetje interesse in de Eerste Wereldoorlog moet Valiant Hearts spelen. In totaal zijn er vier afleveringen, waarvan de eerste kost 4,49 euro, de rest kun je in een bundel kopen voor 5,99 euro ter introductie (later 7,99 euro). Voor de installatie is iOS 7 en 464MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Valiant Hearts: The Great War

Ubisoft

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Valiant Hearts: The Great War
Valiant Hearts: The Great War
Valiant Hearts: The Great War
Valiant Hearts: The Great War
Valiant Hearts: The Great War
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu