De 5 beste Valentijn-apps voor een geslaagde Valentijnsdag
Redactie

Met Valentijnsdag denk je vast aan een kaartje versturen, uit eten gaan en rozen kopen. Er zijn echter ook meer dan genoeg Valentijn-apps die het proberen waard zijn. Dit zijn onze favorieten.

Valentijn-apps: onze favorieten op een rij

In het onderstaande overzicht met Valentijn-apps komt van alles voorbij. Zo bespreken we een leuk spel dat je met zijn tweeën kunt spelen, kijken we wat populaire apps doen met Valentijnsdag en bespreken we ook twee originele dating-apps die het net even anders aanpakken dan Tinder. Met deze apps op je iPhone maak je er morgen een leuke Valentijnsdag van, ongeacht of je dit samen of alleen viert.

1. Happy Couple

Hoe goed ken jij je partner nu echt? Valentijnsdag is natuurlijk het perfecte moment om hier achter te komen. Happy Couple is een vermakelijke app waarmee je in de vorm van een quiz ontdekt hoe goed jij en je partner nu precies bij elkaar passen. Begin op Valentijnsdag en geef vervolgens iedere dag antwoord op vijf nieuwe vragen. Zo kom je er geleidelijk achter wat de raakvlakken tussen jullie zijn, en op welk gebied jullie juist totaal verschillen van elkaar. Hoewel de App Store-pagina in het Frans geschreven is, werkt Happy Couple gewoon in het Engels.

Download Happy Couple in de App Store (gratis)

Valentijn app

2. Bounden

Bounden is een dansgame waarbij je iPhone een centrale rol speelt. Twee personen pakken de iPhone met daarop Bounden aan de uiteinden, waarna de app laat zien hoe je moet bewegen. De app heeft verschillende dansen van het Nationale Ballet en laat je met een bijzonder stijlvolle interface zien wat je moet doen. Een aanrader, zelfs als je niet zo soepel in de heupen bent. Ook fijn: de app heeft sinds kort ondersteuning voor de iPhone X.

Download Bounden in de App Store (3,49 euro)

3. Facebook

Valentijnsdag 2017 was een succesvolle dag voor Facebook, mede omdat gebruikers toen digitale Valentijnskaarten naar elkaar konden sturen. Voor 2018 zijn ook wat geinige features beschikbaar, wat je vooral merkt als je op het sociale netwerk aangeeft met iemand een relatie te hebben. De Facebook- en Messenger-app worden vanaf morgen wat opgefleurd met nieuwe manieren om gesprekken te personaliseren. Ook kun je aan de slag met nieuwe filters en stickers in Messenger.

Download Facebook in de App Store (gratis)

4. Sapio

Heb je nog geen valentijn, dan kun je natuurlijk ook een dating-app installeren. Sapio is een nieuwe dienst die het bekende swipen van Tinder verder uitbreidt. Als je een profiel aanmaakt, kun je namelijk meerdere open vragen beantwoorden die zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Deze moeten niet alleen je intelligentie maar ook creativiteit en andere kenmerken tentoonstellen. Naast een leuke profielfoto heb je dus ook wat leuke antwoorden nodig als je echt iemand wilt vinden met deze app.

Download Sapio in de App Store (gratis)

5. Hater

Op zoek naar een dating-app die het allemaal minder zoetsappig aanpakt? Dan ben jij het uitgelezen publiek voor Hater. Deze app koppelt mensen namelijk op basis van de dingen waar ze een gloeiende hekel aan hebben. Hater schotelt je talloze stellingen voor, waarna jij door naar links of rechts te vegen laat zien of je er een hekel aan hebt of niet. Vervolgens koppelt een algoritme je met iemand die precies dezelfde dingen haat. Valentijnsdag bijvoorbeeld.

Download Hater in de App Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.