Met deze 7 iOS-apps maak je de mooiste vakantiefoto’s

Lars Paijmans
13 juli 2016, 20:30
4 min leestijd
Met deze 7 iOS-apps maak je de mooiste vakantiefoto’s

De dagen dat je een rolletje met vakantiefoto’s liet ontwikkelen liggen inmiddels achter ons, nu iedereen een smartphone met zich meeneemt. Natuurlijk kun je met de standaard foto-app je vakantiefoto’s maken, maar met deze apps achter de hand worden ze per direct een stuk mooier.

Lees verder na de advertentie.

De beste vakantiefoto-apps

Met de standaard camera-app van Apple staan er tal van mogelijkheden tot je beschikking om een prachtige foto te maken. Neem een video op in slowmotion, schiet een Live Foto, leg je omgeving vast met een panoramafoto of maak een timelapse als je wat meer tijd hebt om een moment vast te leggen. Toch zijn er een aantal dingen waarbij de Camera-app tekort schiet, vooral als het op het bewerken van foto’s of het vastleggen van specifieke dingen aankomt. Gelukkig maar dat de App Store meer dan voldoende alternatieve vakantiefoto apps heeft om je hier een handje bij te helpen.

1. Snapseed

Uitgebreide bewerkingssoftware van je Mac neem je waarschijnlijk niet met je mee op reis, maar met Snapseed stop je al deze geavanceerde opties gewoon in je broekzak. De app is afgeladen met tools om je kiekjes snel en gemakkelijk op te poetsen, zodat je bijvoorbeeld lens blur kunt toevoegen en de intensiteit van effecten kunt bijstellen. Het mooie van Snapseed is vooral dat de app ondanks de overdaad aan opties nog steeds overzichtelijk en toegankelijk blijft.

Snapseed

Google LLC

Gratis via App Store

2. Enlight

Je gaat ongetwijfeld foto’s maken op vakantie en waarschijnlijk gebruik je hier je iPhone voor. Als je iets verder wilt gaan dan een simpele Instagram-filter voor je kiekjes, dan kun je Enlight eens proberen. Deze fotobewerkings-app is enorm uitgebreid en werd door Apple als één van de beste apps van het jaar uitgekozen. Bovendien is de app erg gebruiksvriendelijk, ondanks dat er meer dan genoeg instellingen beschikbaar zijn.

Enlight

Lightricks Ltd.

€ 4,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Foodie

3. Foodie

Lekker uit eten gaan hoort er natuurlijk ook bij op vakantie en als je die exotische gerechten wilt vastleggen, is Foodie je beste vriend. Deze toffe foto-app is speciaal bedoeld voor het fotograferen van eten, en heeft speciale filters om het gerecht op je bord er extra lekker uit te laten zien. Ook laat Foodie zien wanneer jij de camera perfect in de goede houding hebt voor een optimale foto.

Foodie - Camera for life

SNOW Corporation

Gratis via App Store

4. Over

Over bestaat al jaren, maar is nog steeds de app bij uitstek als je snel een mooie tekst wil toevoegen aan je vakantiekiekjes. In de app zijn allerlei verschillende lettertypes en effecten te vinden, zodat jouw mooiste foto’s in een handomdraai verandert in een vakantiekaart of persoonlijk bericht aan thuisblijvers. Bij het instellen van deze lettertypen ben je bovendien volledig vrij om het formaat, de indeling en het uiterlijk ervan aan te passen, zodat de tekst uiteindelijk precies bij de foto past.

GoDaddy Studio: logomaker

GoDaddy Mobile LLC

Gratis via App Store
google foto's

5. Google Foto’s

Mooie foto’s maken is één ding, maar een betrouwbare app om ze in te bewaren is minstens zo belangrijk. Apple heeft met de iCloud Fotobibliotheek een handige manier om al je gemaakte foto’s in de cloud op te slaan, zodat je ook als er iets misgaat niet je foto’s kwijt bent. Als je liever geen geld uitgeeft om je foto’s online op te slaan, dan is Googles alternatief echter de moeite waard.

Google Foto’s kun je namelijk gratis gebruiken en geeft je onbeperkte ruimte om al je foto’s op te slaan. Handig als je op vakantie even met een wifi-netwerk verbonden bent, en zo snel een back-up van al je kiekjes kunt maken voordat je weer verder gaat met het schieten van foto’s.

Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store

6. Motion Stills

Als je een iPhone 6S, iPhone 6S Plus of iPhone SE hebt, kun je jouw vakantiefoto’s tot leven laten komen met de Live Foto’s-functie. Een leuke manier om op een originele manier te laten zien waar je geweest bent, al laat de manier waarop je deze foto’s kunt delen nog wel wat te wensen over. Gelukkig heeft Google met Motion Stills dit klusje opgeknapt, zodat je Live Foto’s niet alleen vloeiender (en dus mooier) maakt, maar ook met een druk op de knop naar een gif-bestand kunt overzetten. Vergeet niet om in de instellingen het watermerk even uit te zetten.

Motion Stills - GIF, Collage

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
vakantiefoto apps

7. Snapchat

Snapchat ken je waarschijnlijk al als een sociaal netwerk, maar omdat je de foto’s die je met de app maakt ook gewoon naar je Filmrol kunt opslaan, is de app een verrassend makkelijke manier om vakantiefoto’s te bewerken en op te slaan. Geef je gezicht een gek masker, plaats een locatiegebonden filter en versier het geheel met emoji en een tekst.

Als je Snapchat nog nooit gebruikt hebt, kan het even duren voordat je de bediening ervan onder de knie hebt, anders kun je altijd nog terecht bij onze Snapchat gids voor beginners.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu