Wegwijs op het vliegveld met je iPhone

Redactie
13 juli 2012, 7:42
3 min leestijd
Wegwijs op het vliegveld met je iPhone

Een vliegveld kan erg overweldigend zijn, je moet op je koffers passen en op tijd bij de gate zijn als je die überhaupt wel kan vinden. Je iPhone kan op het vliegveld een handig hulpmiddel zijn, zeker nu een aantal vliegvelden speciale applicaties voor de iPhone heeft. Zo heb je een zorg minder op het vliegveld en kan je relaxt tax-free shoppen. We hebben een aantal applicaties van diverse vliegvelden in en rondom Nederland op een rij gezet;

Lees verder na de advertentie.

Schiphol iPhone app

Allereerst natuurlijk Schiphol, de luchthaven van onze grote hoofdstad Amsterdam. Er zijn verschillende applicaties die informatie geven over Schiphol.

De officiële versie, Schiphol Amsterdam Airport,  is gratis en belooft een aantal functies zoals een overzicht van vluchten, je eigen vlucht ‘plannen’, informatie over parkeerplaatsen, See Buy Fly aanbiedingen en een plattegrond van de luchthaven. Dit klinkt veelbelovend en handig, maar de praktijk wijst dat in de huidige versie (2.0.3) de app regelmatig traag laadt, wat voor veel frustratie kan zorgen.

schiphol

Schiphol Amsterdam Airport

Schiphol Amsterdam Airport

Gratis via App Store

Er zijn ook een aantal andere applicaties voor Schiphol te vinden in de app store, deze zijn niet officieel. Schiphol en Schiphol+ houden de informatie van vluchten op de luchthaven bij en je kan een vlucht selecteren waarvan je een push-melding wil krijgen als er iets verandert (bijv een gewijzigde gate).

Vliegveld Düsseldorf iPhone app

Deze luchthaven gelegen in Duitsland is ook een populaire opstapplaats voor vakantievluchten en heeft een eigen officiële app. De applicatie heet Düsseldorf Airport en biedt basis informatie die nodig is wanneer je op het vliegveld bent.

dusseldorf

Je kan onder andere zien welke vluchten er op dit moment aankomen en vertrekken, zoeken naar een specifieke vlucht naar of vanaf een bepaalde bestemming, informatie vinden over de parkeerplaatsen, het vervoer van en naar het vliegveld regelen en een gids met een aantal veel gevraagde info raadplegen. Tevens kan je je eigen vlucht aangeven en een melding krijgen wanneer er nieuwe informatie is.

Düsseldorf Airport

Flughafen Düsseldorf GmbH

Gratis via App Store

Vliegveld Brussel iPhone app

Brussel, de hoofdstad van België, heeft ook een eigen luchthaven en deze beschikt natuurlijk ook over een app voor de iPhone. De applicatie heet BrusselsAirport Flightplanner en biedt, naast de normale informatie over het vliegveld, een zogeheten ‘Flightplanner’.

Dit houdt in dat je je vlucht precies kan plannen, vanaf het moment dat je je huis verlaat. De applicatie begeleidt je dan gedurende de hele reis; hij geeft aan hoe laat je thuis moet vertrekken, wanneer je moet inchecken en wanneer je bij de gate moet staan. Deze planner is heel handig, aangezien je echt ‘aan het handje’ wordt gehouden door je iPhone en de applicatie van Brussels Airport.

brussel

BrusselsAirport

The Brussels Airport Company

Gratis via App Store

Vliegveld Frankfurt iPhone app

frankfurt

Dit is het grootste vliegveld van Duitsland, je kan dus makkelijk verdwalen. Gelukkig heeft deze luchthaven ook een eigen applicatie, namelijk Frankfurt Airport. Deze app biedt de nodige informatie over het vliegveld en de parkeerplaatsen en ook een speciale kaart. Je kan met je iPhone écht niet verdwalen, ook al is het zo’n groot vliegveld; je kan precies aangeven waar je naartoe wilt in de luchthaven en de app geeft een exacte route, een soort tomtom dus.

Frankfurt Airport (FRA)

Fraport AG - Frankfurt Airport Services Worldwide

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's