Nieuws op je vakantiebestemming bijhouden
Redactie

Op vakantie is het belangrijk dat je ook het nieuws van je vakantiebestemming in de gaten houdt, met enkel de apps van nu.nl en een andere Nederlandse krant krijg je enkel wereldnieuws. Het is daarom geen slecht idee om ook het landelijke nieuws van je vakantieland in de gaten te houden, ook dat kan gewoon via de iPhone. In dit bericht staan een aantal populaire vakantielanden en de nieuws-applicaties op een rijtje;

Frankrijk

Voor Frankrijk is de gratis applicatie ‘Metro France’ geschikt om het nieuws in grote lijnen te volgen. Het is inderdaad de Franse versie van de bekende gratis krant Metro, maar belangrijk lokaal nieuws zal zeker worden weergeven in de applicatie.
metro france

Spanje

The Olive Press is een Engelstalige krant met het landelijke nieuws van Spanje, deze krant kan handig zijn als je geen Spaans kunt. Deze krant en de applicatie is gratis wel komt die maar eens in de twee weken uit.


Portugal

In de app store hebben we geen Engelstalige krant gevonden met plaatselijk Portugees nieuws. Je kan wel de app ‘Jornal de Noticias’ installeren en de kopjes vervolgens vertalen met bijvoorbeeld Google Translate.
journal de noticias

Italië

Italia News, de titel van de app klinkt Engels maar de nieuwsberichten zijn in het Italiaans. Hier geldt weer hetzelfde als bij Spanje, het is handig om de kopjes van de nieuwsberichten even te vertalen met Google Translate.

Staat je vakantieland niet erbij, dan kan je nog steeds het nieuws in je land volgen. Zoek bijvoorbeeld op news + vakantieland in de app store; zeker weten dat er wat apps tevoorschijn komen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.