Je verstaanbaar maken met TeleacTalen
Redactie

In veel landen spreken ze Engels, maar vaak komt het voor dat bijvoorbeeld obers geen Engels willen of kunnen spreken op vakantie. Gelukkig, there’s an app for that! Met de applicatie reeks van de NTR, TeleacTalen, kom je al een heel eind in een vreemde taal. De applicatie laat je iPhone bepaalde zinnen uitspreken, zodat jij je eten kan bestellen.

Van Duits tot Chinees

De apps zijn uitgegeven voor diverse talen, een groot deel van de populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders is daardoor gedekt. De zeven talen zijn Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Turks en zelfs Chinees.

In de applicatie kan je een aantal zinnen opslaan als ‘favoriet’, je kan ze daarna snel raadplegen. De zinnen/uitspraken zijn gesorteerd per categorie, zo heb je onder andere een categorie voor groeten en eentje voor bij de dokter. Met de applicatie kan je ook een beetje van de taal gaan leren, TeleacTalen biedt namelijk ook spelletjes waarbij je bijvoorbeeld de juiste vertaling naar de vreemde taal moet aangeven in een quiz.

teleac chinees

 Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.