Houd het weer in de gaten met je iPhone
Redactie

De iPhone beschikt standaard over een weer-applicatie, deze is door Apple ontwikkeld en niet weg te denken uit het iOS. Het weer wordt echter niet erg gedetailleerd weergeven, enkel een icoontje van het weer en de minimum en maximum temperatuur krijg je te zien. Soms is een uitgebreidere weervoorspelling wel handig, vooral als je een lange dag buiten blijft terwijl je bijvoorbeeld op vakantie bent. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden in de app store, we hebben hier enkele uitgelicht;

The Weather Channel

The Weather Channel is een Amerikaanse TV zender die zich focust op alles wat met het weer te maken heeft, hun app voor de iPhone is dus ook erg uitgebreid. Je kan het weerbericht verschillende locaties bekijken en ook de windsterkte, vochtigheid, UV index, luchtdruk en tijden van zonsopkomst en zonsondergang. In de app kan je het weerbericht per uur, over 36 uur en een voorspelling van 10 dagen raadplegen. Ga je rondreizen door een gebied, dan kan je ook de kaart bekijken om een overzicht van de weersomstandigheden in een groter oppervlakte te krijgen.
TWC

The Weather Channel: weersverw

The Weather Channel Interactive

10 (2 reviews)
Gratis via App Store

Weather Genie

De app van The Weather Channel geeft voldoende weer informatie, maar als je van design houdt kan je kijken naar de app Weather Genie. De interface is erg mooi en alle soorten weer zijn geanimeerd. Je krijgt tevens een mooi grafiekje te zien van temperatuurveranderingen en het weerbericht gaat zeven dagen vooruit.
weather genie

Weer

Deze app is ook mooi en strak vormgegeven en beschikt net zoals Weather Genie eveneens over animaties. In deze app wordt de luchtvochtigheid, luchtdruk en zicht ook vermeldt, erg compleet dus. Een nadeel is wel dat bij deze app de reclame soms wat in de weg zit.
weer

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.