Apps voor op de camping

Redactie
20 juli 2012, 8:13
2 min leestijd
Apps voor op de camping

Op de camping kan je je iPhone ook goed gebruiken, je moet alleen wel een geschikt oplaadpunt vinden om je iPhone elke keer weer op te laden. Met behulp van je iPhone kan je op de camping bijvoorbeeld je tent weer terug vinden, iets wat soms heel moeilijk is op een groot terrein. Ben je je zaklamp vergeten, dan kan je iPhone ook heel handig zijn in het donker.

Tent vinden

Er zijn diverse apps waarmee je de locatie van je tent kan opslaan en vervolgens naar je tent geleid wordt mocht je je plekje op de camping kwijt zijn. Best handig bedacht, met zo’n toepassing maak je slim gebruik van de GPS functie op de iPhone.
Een gratis app waarmee je je tent weer terug kan vinden is er eentje van Nederlandse bodem, de app heet: ‘Waar is m’n tent’. De app is redelijk simpel, maar doet wat hij moet doen; de locatie van je tent opslaan.
Een ander alternatief is de app ‘Find My Tent’, deze kost weliswaar 0,79 euro, maar is het geld zeker waard. Je kan naast je tent ook andere dingen van de camping opslaan, zoals de tenten van je vrienden of familie en de eventuele bars. Ook kan je je locatie delen met vrienden en foto’s opslaan van de omgeving van je tent, om het nog sneller terug te vinden.

 

find my tent

Find My Tent

Zaklamp

Op een camping kan je van alles meeslepen, maar je hoeft in ieder geval geen zaklamp meer bij je te hebben.  Je iPhone functioneert prima als zaklamp, óók als je geen flitser bij je camera hebt. Er zijn zat applicaties te vinden die je iPhone omtoveren in een zaklamp, je hoeft maar op ‘flashlight’ te zoeken in de app store. Ook kan je, als je geen app hebt én geen internet, gewoon een lege webpagina openen; dat voldoet namelijk ook als zaklamp.

Lees verder na de advertentie.

flashlight

Flashlight ∎

Apptures

Gratis via App Store

Categorie: Gratis

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's