De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Meeste open vacatures ooit: 4 vacature-apps die werken

Florence Peeters
14 augustus 2018, 19:33
3 min leestijd
Meeste open vacatures ooit: 4 vacature-apps die werken

Het aantal openstaande vacatures is in Nederland nog nooit zo groot geweest als nu. Op zoek naar een (nieuwe) baan? Dan is dit je kans! Met deze vacature-apps voor iOS vind je het makkelijkst de baan die bij jou past.

Lees verder na de advertentie.

Vacature-apps die werken

Er stonden eind juni 2018 zo’n 251.000 vacatures open in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral het aantal vacatures in de horeca, uitzendbranche en handel neemt behoorlijk toe. Door de grote hoeveelheid openstaande plekken krijgen werknemers vaker en sneller een vast contract.

Een goed moment dus om de perfecte baan te vinden. Daarom zetten we 4 vacature-apps op een rijtje waarmee je dat het beste doet:

1. YoungCapital

YoungCapital richt zich voornamelijk op ‘young professionals’ en pas afgestudeerde werkzoekenden. In de app van YoungCapital kun je vacatures zoeken op basis van plaats, beroepsgroep en dienstverband. Naast full- en parttime banen zijn ook vacatures voor traineeships en vakantiewerk in de app te vinden.

Interessante vacatures bewaar je gemakkelijk voor later, of ontvang notificaties als er nieuwe vacatures vrijkomen in jouw interessegebied. YoungCapital helpt met de applicatie werkzoekenden ook om zichzelf zo goed mogelijk te presenteren. Upload een videomotivatie bijvoorbeeld, waarmee je kunt solliciteren. Of doe de Talent Scan: een test waarmee je inzicht krijgt in jouw talenten. Dit kan handig zijn om te benoemen tijdens een sollicitatiegesprek.

Heb je een baan gevonden via YoungCapital? Dan biedt de app handige tools aan voor werknemers die via het uitzendbureau werken, om bijvoorbeeld werkbriefjes in te leveren, uren te declareren of beschikbaarheid door te geven.

YoungCapital

YoungCapital B.V.

Gratis via App Store

2. LinkedIn Job Search

LinkedIn is het welbekende sociale medium om met bedrijven en andere professionals in contact te komen. Dochter-app LinkedIn Job Search is specifiek gericht op het vinden van een passende baan en vacatures.

Fijn is hierbij dat anderen niet op de hoogte worden gesteld van waar je allemaal op solliciteert bijvoorbeeld, zoals LinkedIn zelf wel updates deelt van jouw activiteit. Naast het zoeken met verschillende filters, geeft de app je ook aanbevolen vacatures op basis van je profiel, zoekopdrachten en bekeken vacatures.

Daarnaast is het mogelijk om jouw LinkedIn-netwerk in te zetten. Zoek uitsluitend vacatures binnen bedrijven waar al mensen werken die jij kent. Vaak helpt het om al contacten te hebben rondlopen, wanneer je bij een bedrijf goed binnen wilt komen.

LinkedIn Job Search

LinkedIn Corporation

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Monsterboard

De vacaturezoeker-app van Monsterboard zoekt de best passende banen voor jou, op basis van je cv. Zo bespaart de app je een hoop tijd die je anders besteed aan het doorspitten van pagina’s vol irrelevante banen.

Monsterboard laat werkzoekenden een soort banen-Tinder spelen. Swipe door vacatures heen en swipe naar links als je het niet interessant vindt. Enthousiast over een vacature? Swipe naar rechts om meteen te solliciteren, of sla de vacature op voor later.

Naast het solliciteren met je geüploade cv, kan je ook solliciteren met je Monsterboard-profiel. Als je vragen hebt over sollicitatieprocedures, vacatures of iets anders, kun je terecht bij een speciale chat-bot.

Monsterboard Vacatures Zoeken

Monster Worldwide, Inc.

Gratis via App Store

4. Indeed

Indeed heeft een databank van miljoenen vacatures, omdat de app je bij bedrijven wereldwijd naar een baan laat zoeken. Ideaal als je niet per se in Nederland wil blijven voor je werk. Zo kun je vacatures zoeken in meer dan 60 landen.

Zoekopdrachten worden bewaard. Hierdoor zie je iedere keer als er nieuwe vacatures zijn toegevoegd eerst deze openstaande plekken. Wanneer je wil wachten met solliciteren op een bepaalde functie, stel je via de Indeed-app gemakkelijk een herinnering in.

Bijzonder aan de app is dat er ook evaluaties van andere werknemers te lezen zijn over bedrijven. Zo zie je in een oogopslag hoe een bedrijf scoort onder werknemers en of het bij je past. Zelf kun je ook reviews toevoegen over je huidige of voormalige werkgever.

Indeed Vacatures Zoeken

Indeed Inc.

Gratis via App Store

→ Lees ook: Deze 4 Mac-apps helpen je focussen op je werk

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu