De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

V Select: vandaag de artikelen uit de Volkskrant van morgen

Roel van Hout
5 februari 2014, 19:30
2 min leestijd
V Select: vandaag de artikelen uit de Volkskrant van morgen

Als krant moet je in een tijd van teruglopende abonnee-aantallen iets. De Volkskrant komt daarom met de V Select app die tegen betaling een selectie artikelen uit de Volkskrant van morgen biedt.

Lees verder na de advertentie.

Het is een aanpak die wel wat doet denken aan die van NRC Media, dat enige tijd geleden met NRC Reader kwam. Daarin zijn artikelen uit NRC Handelsblad en nrc.next te lezen die door de journalisten die bij de kranten werken worden geselecteerd voor de lezer.

→ Bekijk ook zeker deze 5 iPhone nieuws apps!

Het grote verschil: de artikelen uit de Volkskrant krijg je al een dag eerder. De Volkskrant is namelijk een ochtendkrant die de vorige dag in de avond al naar de drukker moet. Dat betekent dat de nieuwsberichten al klaar zijn, maar eigenlijk de hele nacht ongelezen blijven en intussen al weer wat minder nieuwswaardig zijn. V Select moet dit probleem oplossen: iedere avond rond 22:00 uur krijgen betalende abonnees tien artikelen uit de Volkskrant van de volgende dag: iedereen die de app downloadt krijgt bovendien elke dag één artikel gratis.

V Select kan voor een bepaald type lezer de krant vervangen

V Select kost je 1,79 euro per week. Dat is een aardig bedrag, ook in vergelijking met NRC Reader, dat je 4,49 euro per maand kost. Echter heb je met V Select wel al het nieuws te pakken op het moment dat het nog relevant is. Als je daar waarde aan hecht is V Select zeker iets voor jou.

Het is ook dé uitkomst voor wie niet zoveel tijd heeft om iedere dag een hele krant van voor tot achter door te nemen. Enerzijds is het geen prettig idee dat de selectie voor je wordt gemaakt – want wat mis je dan allemaal? – maar anderzijds is er ook op het internet een hoop goede journalistiek die je nooit allemaal kunt volgen. V Select is daarmee vooral een handreiking van een kwaliteitskrant.

En de app zelf? Die werkt naar behoren. Veel visuele foefjes zijn er niet uitgehaald, maar daar is het bij deze app ook niet om te doen: het gaat puur om het snel en gemakkelijk doornemen van (wat de Volkskrant betreft) het belangrijkste nieuws van het moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu