De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Utopia app: teveel reclame, te weinig gratis content

Roel van Hout
7 januari 2014, 11:46
1 min leestijd
Utopia app: teveel reclame, te weinig gratis content

Utopia, de nieuwe reality-serie van SBS6, wist gisteren meer dan 1,5 miljoen kijkers te trekken. De Utopia app gaat waarschijnlijk niet zo’n groot publiek kunnen bekoren.

Lees verder na de advertentie.

Utopia is een programma uit de koker van John de Mol. Het programma doet daardoor niet geheel toevallig behoorlijk denken aan Big Brother en de Gouden Kooi. De opzet: een groep mensen krijgt een stuk land, een schuur en basisvoorzieningen en mag daar proberen te gaan overleven. Op de een of andere manier weet dat enorm veel mensen te interesseren.

Utopia app kost geld

Waar het publiek echter niet zo enthousiast over is, is de bijbehorende Utopia app. Het regent slechte recensies in de App Store: de app loopt over van de reclames en vereist een maandelijks geldbedrag wanneer je toegang wil tot de interessantere onderdelen als livestreams, video’s en fora. Daarvoor dien je een ‘paspoort’ aan te maken op de website van het programma, en dat kost geld.

Het is geen verrassing dat een show op een commerciële zender op deze manier probeert een slaatje uit de app te slaan, maar dat de app zoveel reclame bevat is wel onvergeeflijk. Hopelijk neemt de ontwikkelaar de kritiek ter harte, want op deze manier is het niet bepaald een waardevolle aanvulling op de show.

Utopia

SBS Broadcasting

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Utopia
Utopia
Utopia
Utopia
Utopia
Utopia
Utopia
Utopia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu