Uptime: Kijk samen naar YouTube-video’s met deze nieuwe Google-app

Lars Paijmans
13 maart 2017, 14:43
2 min leestijd
Uptime: Kijk samen naar YouTube-video’s met deze nieuwe Google-app

Een grappig YouTube-filmpje delen met je vrienden is vaak nog leuker dan hem zelf kijken. Met Uptime wordt dit mogelijk, ongeacht waar je vrienden uithangen.

Lees verder na de advertentie.

Uptime: samen YouTube kijken

Uptime is een project van een aantal Google-medewerkers, die onder werktijd bezig mogen zijn met zijprojecties. Dit leverde in het verleden onder meer Gmail en Google Maps op, maar ook de app van vandaag is de moeite van het bespreken waard.

Uptime

De nieuwe Google-app voldoet namelijk aan een functie die wat ons betreft nog mist in de officiële YouTube-app. In de praktijk delen we namelijk net zoveel video’s als dat we ze zelf kijken, maar hiervoor ben je altijd aangewezen op een afzonderlijke app. Uptime voorkomt dit door je tegelijk met je vrienden naar een filmpje te laten kijken, zodat je ook zonder van app te wisselen kunt reageren op wat er gebeurt.

Naast het live bekijken van video’s, kun je in de app ook korte clips maken en deze delen. Door anderen te volgen zie je welke filmpjes zij leuk vinden en bekijken. Als Uptime aanslaat, lijkt het een logische stap voor Google om deze deelfunctie ook in de officiële YouTube-app te verwerken. Geen gekke stap, aangezien YouTube de laatste maanden het deelmenu van de app al meerdere malen heeft uitgebreid.

Zo installeer je Uptime nu al

Opvallend genoeg is de app vooralsnog alleen beschikbaar voor iOS, al heb je wel een Amerikaanse App Store-account nodig om hem nu al te downloaden. Gebruik vervolgens de inlogcode ‘PIZZA’ om als een van de eersten de app uit te testen. Het is nog niet bekend wanneer Uptime ook in de Nederlandse App Store opduikt. Mogelijk gaat het om een geleidelijke uitrol, dus houd de App Store in de gaten als je benieuwd bent naar de nieuwste Google-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu