iPhone-app Upshot is Snapchat voor groepen

Redactie
14 januari 2016, 16:03
2 min leestijd
iPhone-app Upshot is Snapchat voor groepen

Wenste jij bij het gebruik van Snapchat ook weleens dat je de foto of video in een groep kon delen in plaats van met iedereen afzonderlijk? Dat kan met Upshot, een nieuw social media-platform voor grotere groepen.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Upshot

Upshot lijkt een gat te vullen waar Snapchat nog niet in is gesprongen. De app laat je events creëren om foto’s en video’s te delen. Je hebt geen contactgegevens nodig om anderen toe te voegen en iedereen kan en mag aanvullingen doen. En het fijne is, na zeven dagen wordt alles verwijderd.

Om de groep te laten slagen, dienen alle gebruikers wel automatisch delen (Autoshare) aan te zetten. De foto’s en video’s die gemaakt worden via je camera of met Snapchat worden vervolgens gedurende het evenement geüpload in de map van Upshot waar iedereen toegang tot heeft. Ook kun je Upshot synchroniseren met een Facebook-event, waarna alle foto’s van de deelnemers worden verzameld in Upshot. De foto’s kunnen vervolgens door de deelnemers gedownload of geliket worden. Ook kan er een chat bij een foto geopend worden.

Waarom de foto’s niet gewoon delen op een medium als Facebook of Instagram, vraag je je misschien af. Dankzij de automatisch delen-optie hoef je jezelf niet bezig te houden met het uploaden van de foto’s, want dat gaat vanzelf. Gênante of mislukte foto’s kun je er eventueel nog tussenuit plukken. Upshot geeft je namelijk drie minuten om van gedachten te veranderen. Bovendien werkt de app met een tijdslimiet, waardoor de groep na zeven dagen weer gewist wordt. Al die onflatteuze foto’s van dat feestje of dat flirterige chatgesprek verdwijnen dan gewoon.

Upshot downloaden in de App Store

Upshot is sinds vandaag te downloaden in de App Store en een versie voor Androi volgt in februari. Het downloadbestand is 20,6MB groot en installatie vereist iOS 8.2 of hoger.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu