Update xGPS, eindelijk gesproken navigatie
Redactie

Sinds vandaag is de nieuwe versie van xGPS te downloaden via cydia. In deze nieuwe versie, 1.2 , zijn veel nieuwe functies toegevoegd. De belangrijkste toevoeging is de gesproken navigatie.

Laatst schreven we al een bericht over de aankondiging van deze functie. De stem vertelt je wanneer je wat moet doen. De computerstem spreekt zelfs de naam uit van de straat waar je in moet. Helaas spreekt hij wel met een Engels accent, dus de Nederlandse namen klinken wel raar.

Ook is het sinds deze versie mogelijk om de route te laten aanpassen nadat je fout bent gereden. Door de toevoeging van deze functie lijkt xGPS nu nog meer op normale navigatie-apparaten zoals bijvoorbeeld een TomTom.

De nieuwste versie van xGPS is te vinden in een standaard repo van Cydia. Om deze versie te kunnen downloaden zal je eerst op refresh moeten klikken, zodat Cydia alle nieuwe updates binnen haalt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • bjurn

  ik heb xgps net getest… en werkt geweldig. een reden om je iphone te jailbreaken. Idd apart dat engelse accent maar werkt prima. Middels een belletje en daarna de gesproken tekst krijg je op tijd een melding om een afslag te nemen. De betreffende afslag is gemarkeerd om het duidelijker te maken.
  Een mooie toevoeging is dat je middels een tool op je pc (mac of windows) ook je offline maps kan downloaden en beheren. Via wifi kan je deze vervolgens op je iphone kwijt. Helemaal geweldig is dat je je eigen regios kan selecteren en zo dus niet mega grote mappen hoeft te downloaden.

 • Jan

  Ik heb het net op de fiets getest richting het station (klein kwartiertje). Het werkte inderdaad erg lekker.

  Van die tool had ik nog niet gehoord, daar ga ik eens naar kijken.
  Jan’

 • de tool is te vinden op hun website:

  http://xgps.xwaves.net/