Update voor Tea, de ultieme thee app voor iPhone
Roel van Hout

Theeleuten opgelet! De ultieme thee app voor iPhone heeft vannacht een update gekregen. Vanaf nu weet je altijd welke thee wanneer op zijn lekkerst is.

Aan de nieuwe, volledig opnieuw vormgegeven versie van Tea is een uitgebreide thee-encyclopedie toegevoegd. In deze encyclopedie vind je uitgebreide tips voor de beste bereiding van elk type thee, kaarten met daarop de oorspronkelijke locatie van de verschillende theesoorten en de periodes waarin de theesoorten geoogst worden.

Naast het uitgebreide naslagwerk over thee kent de app ook een praktische toepassing: je kunt aan de app de inhoud van je eigen theepot toevoegen. Tea berekent hierop hoeveel gram thee je nodig hebt om een lekker kopje thee te kunnen schenken dat niet te waterig maar ook niet te sterk smaakt. Dit kun je vervolgens opslaan, zodat je de volgende keer precies weet hoeveel water en thee je nodig hebt. In Tea is plek voor meerdere theepotten. Daarnaast kun je foto’s van je brouwsels maken en deze vanuit de app delen op onder meer Facebook en Twitter.

Thee app voor iPhone voor de echte liefhebbers

De app mikt  vooral op de échte theeliefhebbers, want de gemiddelde theedrinker doet meestal niet zo heel moeilijk over de hoeveelheid water en de hoeveelheid thee die gebruikt wordt om een kopje thee te zetten. De app is alleen in het Engels en lijkt ook vooral bedoeld voor de Amerikaanse en vooral Engelse markt, waar theedrinken zo ongeveer tot nationale sport is verheven.

Desalniettemin zullen Nederlandse fanaten er ook veel plezier aan beleven. Gebruikers van theezakjes laten Tea het beste links liggen, maar wie vaak verse thee koopt en lol heeft in de zoektocht naar de ultieme kop thee, doet zichzelf met deze app een groot plezier.

[app 397979692]
Tea Voor iPhone
Tea Voor iPhone
Tea Voor iPhone
Tea Voor iPhone
Tea Voor iPhone

 

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.