Update: Viber met tekstberichten
Redactie

De applicatie ‘Viber’ is vandaag van een update voorzien. Deze update voegt een gratis sms-functie aan de bel-applicatie toe. Deze nieuwe functie is te vergelijken met de werking van ‘WhatsApp’, ‘PingChat!’ en ‘eBuddy XMS’. De update zorgt er dus voor dat je voortaan gratis kan bellen én sms’en naar andere smartphone-gebruikers met slechts één applicatie.

Andere toevoegingen

De update voegt niet alleen een sms-functie toe aan de applicatie. De weergave van menu’s is bijvoorbeeld op sommige punten sterk verbeterd. Daarnaast zijn je contacten nu in groepen opgedeeld. Hierdoor kan je nog makkelijker je Viber-contacten onderscheiden van je niet-Viber-contacten.

Wéér een XMS-dienst

Viber is niet de eerste die een zogenaamde XMS-dienst naar de App Store brengt. Verschillende partijen strijden op dit moment om de meeste gebruikers te krijgen. Op dit moment lijkt WhatsApp deze strijd in Nederland te winnen, maar een lancering van ‘BlackBerry Messenger’ zou dit wel eens kunnen veranderen. Naar verwachting zal iedereen dan meteen overstappen naar deze dienst.

Viber is gratis te downloaden uit de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.