Update Uitzending Gemist brengt ondersteuning iPhone 5
Wouter Nijsen

Uitzending Gemist, de officiële app van de terugkijken-portal van de Publieke Omroep, heeft een update gekregen die de langverwachte iPhone 5-ondersteuning aan de app toevoegt. Door de update benut de app voortaan het volledige scherm van de iPhone 5.

De update werd al door menigeen een tijd geleden verwacht, maar de Publieke Omroep updatet zijn app pas zeven maanden na de lancering van de iPhone 5. Het ontbreken van de iPhone 5-ondersteuning was voor veel Uitzending Gemist-gebruikers een doorn in het oog.

Uitzending Gemist: eindelijk op het volledige scherm

Door de iPhone 5-ondersteuning worden er voortaan zes in plaats van vijf afleveringen getoond. Daarnaast is het mogelijk om de afleveringen via AirPlay rechtstreeks naar je Apple TV te streamen of via een AV-kabel direct op je televisie te tonen.

De update brengt eveneens een reeks aan kleine bugfixes en voegt een feature toe die de beeldkwaliteit automatisch aan de snelheid van je huidige internetconnectie aanpast. Dit betekent dat je via wifi veelal een stream van hogere kwaliteit kunt bekijken en dat een 3G-verbinding in de meeste gevallen een stream van mindere kwaliteit oplevert.

Uitzending Gemist is al jaren een grote favoriet in de App Store en staat vaak in de top 100 van de meest populaire gratis apps.

[app 323998316][appimg 323998316]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.