Update Twitter maakt installatie iOS-apps uit timeline mogelijk
Wouter Nijsen

Twitter heeft zijn iPhone-app geüpdatet met een functie die het mogelijk maakt om andere iOS-apps direct uit je timeline te installeren. De update brengt zogeheten app-kaarten naar je timeline.

Dat blijkt uit de updatenotities van Twitter voor iPhone in de App Store. De nieuwe app-kaarten zijn onderdeel van de Twitter-kaarten die onder andere content als foto’s, video’s en artikelvoorbeelden laten zien. Tweets die met andere apps zijn geplaatst, zoals tweets door Instagram, Vine, Etsy, Path en Foursquare, krijgen voortaan hun eigen app-kaart waarna je de betreffende app direct via de App Store kunt installeren.

Update Twitter voor iPhone: wat nog meer?

twitter2

Een voorbeeld van de app-kaarten is in de afbeelding rechts te zien. Naast de nieuwe app-kaarten is Twitter voor iPhone op andere punten verbeterd. Zo start de app sneller op en zijn er verschillende snelheidsverbeteringen doorgevoerd, kunnen gebruikers voortaan op de geretweet door-tekst klikken en lossen enkele fixes wat kleine problemen met tweetconversaties en retweets op.

Door de laatste update zijn de app-kaarten eveneens op Android en de webinterface van Twitter geactiveerd. “Onze drie mobiele apps, samen met Twitter.com, laten voortaan meer verschillende typen content in uitgevouwen tweets zien, waaronder fotogalerijen, apps en productinforamtie”, aldus Twitter op hun blog.

De nieuwe versie van Twitter voor iPhone is voor iedereen in de App Store te downloaden.

[app 333903271][appimg 333903271]

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.