Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Periscope verplettert Meerkat en ontvangt update

Gijs Ettes
2 april 2015, 15:33
2 min leestijd
Periscope verplettert Meerkat en ontvangt update
Periscope

Periscope

Gratis

Het lijkt erop dat Periscope het stokje van Meerkat heeft overgenomen als meest populaire livestreaming-app van dit moment. Het gebruik van de app is sterk toegenomen en dankzij de update die vandaag is uitgerold, werkt hij sneller en stabieler.

Lees verder na de advertentie.

Periscope in een notendop

periscope downloaden

Periscope is Twitters antwoord op Meerkat, de iOS-app die je met een druk op de knop een livestream laat starten die direct wordt gedeeld met je volgers op Twitter. Het grote voordeel van Periscope is dat je streams kunt bewaren om ze later weer af te spelen. Dat is met Meerkat momenteel nog niet mogelijk. Bij een nieuwe livestream stuurt Periscope – net als Meerkat – via Twitter een notificatie naar je volgers, al kun je ook privé-uitzendingen starten. Streams zijn vanaf elk apparaat te bekijken.

Versie 1.0.1 van Periscope is beduidend sneller bij het openen en bekijken van uitzendingen. Ook zie je vanaf nu livestreams van mensen die je volgt direct bovenin de app. Tot slot zijn diverse kleine problemen opgelost, waardoor bijvoorbeeld de chatfunctie stabieler werkt als er veel mensen tegelijkertijd van gebruikmaken.

Meerkat op zijn retour

periscope downloaden

Concurrent Meerkat kende een kortstondig moment van populariteit tijdens en net na het South by Southwest-festival, toen de app veel aandacht van de pers kreeg en werd uitgelicht in de App Store.

Nu de aandacht is afgenomen en Twitter is gekomen met een beter alternatief stappen veel gebruikers over. Dat is duidelijk zichtbaar in het aantal tweets over de streaming-apps (zie grafiek). Periscope en Meerkat zullen binnenkort ook naar Android, maar vooralsnog kun je alleen met een iPhone livestreams starten.

Periscope downloaden

Via onderstaande link kun je Periscope downloaden. De livestreaming-app werkt op de iPhone en neemt circa 15MB in op je toestel. Ook heb je minimaal iOS 7.1 of hoger nodig.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu