Instagram probeert concurrenten bij te houden met de laatste update

Rutger Otto
4 juni 2014, 9:08
1 min leestijd
Instagram probeert concurrenten bij te houden met de laatste update

De nog steeds immens populaire app Instagram werd de laatste tijd door concurrenten als VSCO en Litely ingehaald op het gebied van filters en bewerking. Met versie 6.0 en een hoop nieuwe functies geeft Instagram haar gebruikers meer manieren om hun foto zo mooi mogelijk te maken.

Lees verder na de advertentie.

update instagram

Er mogen dan nog steeds miljoenen mensen gebruik maken van Instagram, een groot deel van die gebruikers schreeuwen al tijden om vernieuwing in de app. Instagram geeft daar maar mondjesmaat en heel soms aan toe. Tekenend is het app-logo, dat na de laatste update naar versie 6.0 nog steeds niet iOS 7-proof is.

Nieuwe bewerkingsopties

Wel heeft Instagram belangrijke veranderingen doorgevoerd op het gebied van fotobewerking. Tot nu toe was dat zeer beperkt. Gebruikers konden één van de 18 beschikbare filters selecteren, een vervaging instellen, het beeld wat recht draaien en een beetje schuiven aan de belichting, maar dat was het dan.

Voor mensen die de app geüpdatet hebben naar versie 6.0 zal meteen iets zijn opgevallen. Na het maken of uploaden van een foto kun je nu op een sleutel tikken om in een volledig nieuw bewerkingsmenu te komen. Hier kun je ineens van alles aan je foto tweaken, zoals helderheid en contrast, maar ook scherpte, warmte en verzadiging. Dat werkt allemaal heel simpel met een schuifje, die meteen het resultaat toont in een preview.

Een aantal van de functies die je nu onder het sleutel-menu vindt, ken je al. Zo kun je nog steeds een deel van je foto vervagen en een scheve foto recht draaien. Sommige dingen veranderen dus niet, net als de oude vertrouwde filters die je op kiekjes kan toepassen.

Update Instagram

Je kan Instagram gratis downloaden voor iOS 6 of hoger. Je hebt dan ten minste 12,8 MB aan vrije opslagruimte nodig.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu