Update: Google Maps web-applicatie

Redactie
21 mei 2011, 12:51
1 min leestijd
Update: Google Maps web-applicatie

Google heeft vannacht hun mobiele web-applicatie ‘Google Maps’ van een update voorzien. Niet veel iOS-gebruikers weten dat deze web-applicatie bestaat, want vaak gebruikt men ‘gewoon’ de native applicatie die op elk toestel te vinden is. De web-applicatie biedt door de update veel voordelen ten opzichte van de native applicatie.

De native app én meer

De web-applicatie van Google Maps kan alles wat de native app ‘Kaarten’ ook kan. Routes plannen, je huidige locatie bekijken en verschillende kaarttypes bekijken; Alles is mogelijk met de web-applicatie. Omdat Google de touwtjes in handen heeft bij deze web-applicatie, zijn er zelfs enkele extra opties te vinden bij deze versie van Google Maps.

Transit: Route plannen met het openbaar vervoer

Sinds enkele weken werkt ‘Google Transit’ in Nederland. Met deze dienst kan een route plannen met het openbaar vervoer als vervoersmiddel. Transit werkt nu al verrassend goed in Nederland. Via de web-applicatie is deze functie ook te gebruiken. Niet veel mensen kennen deze functie, en dus wordt er nog vaak gebruik gemaakt van 9292ov. Dit is vreemd, want Transit werkt vaak beter en sneller dan 9292ov.

Lees verder na de advertentie.

De Google Maps web-applicatie is te openen via http://maps.google.nl.

Via TUAW

Categorie: Navigatie Apps
Spotlights: Google Maps, Maps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's