Update: Buienradar

Redactie
25 augustus 2009, 19:19
2 min leestijd
Update: Buienradar

Gisteren is er een update verschenen van de applicatie Buienradar. Op dit moment kan je de applicatie updaten naar versie 2.0. Deze versie is heel anders dan de vorige versie. De applicatie ziet er veel moderner uit, en maakt sinds nu gebruik van veel technieken die de iPhone bezit.

Het is vanaf deze versie mogelijk om via GPS in te zoomen op de kaart. Op deze manier zie je beter of de regenbuien over je huidige positie komen. Je kan GPS gebruiken door na het opstarten van de applicatie op de kaart te tikken, en dan op ‘zoom in op GPS locatie’ te tikken.

Verder zijn er nog een aantal nieuwe dingen te vinden in de applicatie. Deze nieuwe functies staan hieronder kort beschreven:

Files

Onderin de werkbalk zie je een aantal nieuwe knoppen staan. Één daarvan is de knop ‘files’. Als je deze knop aantikt krijg je de files te zien die op dit moment in Nederland te vinden zijn. Helaas ziet het er allemaal nog een beetje chaotisch uit, maar hopelijk komt daar met een update verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Weer

In de werkbalk zie je ook een knop met ‘weer’ erop staan. Als je deze knop aantikt krijg je de actuele weersverwachting te zien. Deze pagina ziet er naar mijn mening ook een beetje chaotisch uit.

Conclusie

De update van Buienradar is zeker een aanrader voor iedereen. Het inzoomen op je locatie kan heel handig zijn om meer duidelijkheid te krijgen. De nieuwe pagina’s met files en het weer vind ik persoonlijk een beetje chaotisch. De interface van deze pagina’s is niet zoals de rest van de applicatie, waardoor het lijkt alsof het er niet bij hoort.

De aanpassingen in de normale interface zijn wel goed gelukt. De nieuwe knoppen en de animatie voor het laden zien er zeer professioneel uit, waardoor de ‘waarde’ van de applicatie naar mijn mening veel hoger wordt.

De update van Buienradar is gratis te downloaden uit de App Store.

Categorieën: Gratis, Het weer
Spotlights: Buienradar, Weer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's