Update: 123people 3.0
Redactie

Deze week is de applicatie van 123people van een update voorzien. Deze update steekt de applicatie in een nieuw jasje. Met de applicatie kan je nog steeds de ‘digitale voetafdruk’ van mensen bestuderen, maar het design van de app is compleet vernieuwd. Het is vanaf versie 3.0 een stuk overzichtelijker welke gegevens je aan het bekijken bent.

Digitale voetafdruk

Bijna iedereen heeft een digitale voetafdruk. Als je Twitter, Facebook, Hyves of LinkedIn hebt, is de kans groot dat zoekmachines je kunnen vinden. Daarnaast publiceren clubs vaak documenten op internet, waarin namen van leden genoemd worden. Ook deze documenten worden doorzocht door zoekmachines. Hier maakt 123people gebruik van.

Na het invullen van een naam zoekt de dienst onder andere websites, telefoonnummers, mailadressen, afbeeldingen, blogs en documenten die te maken kunnen hebben met deze naam. Deze kan je dan direct vanuit de app raadplegen en delen via e-mail en sociale netwerken. Als je dus onderweg iemand ontmoet, kan je deze persoon direct natrekken op internet.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.