unWorded is een unieke game waarin je puzzelt met letters

Erwin Vogelaar
22 november 2016, 19:26
2 min leestijd
unWorded is een unieke game waarin je puzzelt met letters
unWorded

unWorded

€ 2,99

Reviewscore

8,5

In de nieuwe game unWorded speel je op een unieke manier met letters. Je vormt geen woorden maar voorwerpen om het verhaal te vorderen.

Lees verder na de advertentie.

unWorded

Met alle games die in de App Store verschijnen is het een wonder dat gamemakers nog unieke concepten weten te bedenken. Daarom is het goed om dergelijke concepten eruit te plukken en meer aandacht te geven. De nieuwe game unWorded past absoluut in deze categorie, want je gaat in de puzzelgame op een unieke manier aan de slag met letters. In elke puzzel krijg je een scherm te zien waar je letters bij elkaar moet schuiven om een vorm te maken. Deze vorm komt vervolgens tot leven.

Als je het concept nog niet snapt, dan moet je de trailer hierboven maar even bekijken. Het lijkt wellicht simpel, maar dat is het absoluut niet. Een bootje maken met drie grote H’s erbij is bijvoorbeeld even puzzelen. Zodra je echter doorhebt hoe het moet, dan kun je het op geen enkele andere manier meer zien. De puzzels hebben ook nog eens een doel, want de game wil naast het breken van je hersenen ook een verhaal vertellen.

Het verhaal gaat over een schrijver en hoe is het is om te werken in een creatief beroep. De schrijver is door een ongeluk in het ziekenhuis beland en kijkt terug op zijn leven. Als speler puzzel je zijn herinneringen bij elkaar. Soms slaat de de game iets door in het emotionele verhaal en dat kan storend zijn als je voornamelijk speelt voor de puzzels. Toch is deze game meer dan de moeite waard. Ook al is het maar voor het unieke concept.

unWorded downloaden

unWorded kost 3,99 euro en is te downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor de app heb je 351MB vrije ruimte nodig. Ook moet je minimaal iOS 6.0 draaien om de game te kunnen spelen.

unWorded

Bento

€ 2,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

unWorded
unWorded
unWorded
unWorded
unWorded
unWorded
unWorded
unWorded
unWorded
unWorded
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu