Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Blokkeer zwevende balkjes tijdens het surfen met Unobstruct

Rick van der Veer
14 augustus 2017, 17:01
1 min leestijd
Blokkeer zwevende balkjes tijdens het surfen met Unobstruct
Unobstruct

Unobstruct

€ 1,09

Reviewscore

7,5

Veel websites tonen tijdens het lezen van artikelen permanent een deelbalk in je scherm. Unobstruct is een app die deze balken weghaalt, zodat je meer schermruimte overhoudt om te lezen.

Lees verder na de advertentie.

Hou meer schermruimte over met Unobstruct

Steeds meer websites tonen balkjes aan hun lezers waarmee je een artikel meteen kunt delen via social media. Deze balken hangen vaak bovenin of onderin het scherm, en gaan niet weg als je naar beneden scrollt.

Unobstruct biedt soelaas in deze situaties, want deze app zorgt er voor dat deze balkjes niet zichtbaar zijn. Unobstruct heeft voor een reeks populaire websites ondersteuning ingebouwd, maar werkt in theorie voor iedere site die zich schuldig maakt aan zwevende balkjes. Hiervoor open je de app via het Deel-menu in Safari, waarna de app de website die je open hebt onder handen neemt.

Unobstruct

Unobstruct is daarnaast een goede optie als je meer schermruimte over wil houden, maar niet meteen advertenties wil blokkeren. De app houdt namelijk alleen de elementen tegen die over het scherm hangen tijdens het lezen. Overige advertenties op de website worden niet weggehaald.

Apple introduceerde adblock-mogelijkheden voor Safari tegelijkertijd met iOS 9. Met deze feature werd het mogelijk om apps te maken die in combinatie met Safari onder meer advertenties konden blokkeren. Ook werd het hiermee mogelijk voor apps om bijvoorbeeld schadelijke sites voor kinderen tegen te houden. Adblockers buiten Safari om blijven voorlopig niet toegestaan in de App Store.

Unobstruct downloaden

Via onderstaande link kun je Unobstruct voor ongeveer een euro downloaden uit de App Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je iOS 10 of nieuwer nodig, en zo’n 7MB aan opslagruimte. De app maakt gebruik van de ingebouwde adblock-feature van Safari: het werkt dus niet in een andere browser.

Download Unobstruct in de App Store (1,09 euro)

Unobstruct

InfinitApps

€ 1,09 via App Store
Bron afbeelding:
Categorie: Apps algemeen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's