Unity voegt ondersteuning iOS controllers toe

De kans dat je binnen afzienbare tijd games met een controller op je iPhone kunt gaan spelen, is flink toegenomen: aan game-engine Unity is ondersteuning voor iOS controllers toegevoegd.

Voor wie dat allemaal wat technisch in de oren klinkt: een game-engine is een standaardpakket aan software dat spel-ontwikkelaars tegen betaling kunnen gebruiken om hun eigen spellen mee te bouwen. Het is gebruikelijk dat kleinere spelontwikkelaars bij het maken van een iOS-spel vertrouwen op een game-engine van een andere partij om tijd en geld te besparen.

iOS controllers

Unity is één van de veelgebruikte game-engines voor iOS-spellen. Onder meer Deus Ex: The Fall en Call of Duty: Strike Force, speciaal voor smartphones ontwikkelde versies van consolegames, zijn met Unity gemaakt. Het bedrijf laat nu weten aan versie 4.2.2 van de game-engine ondersteuning voor iOS controllers toe te hebben gevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ontwikkelaars kunnen snel ondersteuning voor iOS controllers toevoegen

Dat betekent dat het voor spelontwikkelaars makkelijker wordt om ondersteuning voor controllers aan hun spellen toe te voegen. Dat zou ook wel tijd worden, want tot nu toe is er door zowel ontwikkelaars als fabrikanten van accessoires niet veel met de mogelijkheid gedaan. Apple kondigde deze al in juni aan op de WWDC.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.