UnitApp: simpele online tool om zelf apps te maken

Gijs Ettes
1 oktober 2014, 19:28
2 min leestijd
UnitApp: simpele online tool om zelf apps te maken

Wil je zelf apps maken, dan zijn er op het web diverse tools te vinden, maar UnitApp belooft de meeste mogelijkheden en de simpelste interface. Wij gingen met de online app-maker aan de slag en ontwierpen onze eigen iOS-app.

Lees verder na de advertentie.

In een paar minuten je eigen app

UnitApp apps maken

Door op de site van UnitApp op ‘Compose’ te drukken, kun je direct beginnen met het maken van een eigen app. Je kunt de tool gratis uitproberen en je app publiceren, maar een gratis account heeft wel de nodige beperkingen. Zo kan je gemaakte app slechts 50 keer worden gedownload. De betaalde accounts hebben weinig tot geen beperkingen en zijn daarmee geschikter voor professionele gebruikers.

Vanuit de ‘Compose’-pagina kun je je app voorzien van een naam en direct content inladen vanuit de Facebook-pagina van je bedrijf. Je kunt echter ook zonder Facebook-koppeling aan de slag gaan, je logo uploaden en de kleuren voor de header, tekst en buttons bepalen.

Vervolgens kom je terecht in de UnitApp Admin waar je content kunt uploaden naar de app, pushnotificaties kunt aanzetten, pagina’s toevoegt en beheert, het aantal mobiele bezoekers bijhoudt en checkt hoe de uiteindelijke app eruit gaat zien. Pagina’s worden aangeduid als zogenoemde ‘Units’, die je kunt verwijderen of toevoegen. Er zijn Unites voor nieuws, sociale media, contact, webshops en bestellen. Daarnaast is het mogelijk om een mobiele website te tonen in je app.

apps maken

Beperkingen

De Units werken nog niet allemaal vlekkeloos. Zo lukte het ons niet om via Nieuws de rss-feed van iPhoned in te voegen. Ook heb je niet heel veel mogelijkheden om de contact- en homepagina naar wens in te delen. Het aanmaken van een webshop-pagina is heel simpel, maar vereist wel dat je gebruikmaakt van een shop die UnitApp ondersteunt. Op dit moment zijn dat Shopify, Etsy, Neueshop, Tictail en Goodsie. De bestelpagina ondersteunt momenteel Thuisbezorgd, JustEat, CurriesOnline en Lieferando. Daarmee lijkt UnitApp prima geschikt voor wie een friettent of pizzeria heeft en snel een iOS- of Android-app in elkaar wilt draaien.

UnitApp apps maken

Vanuit de adminpagina kun je namelijk direct je app indienen voor publicatie in de App Store of Google Play. Je kunt hem eerst uiteraard nog uitgebreid testen en met een code checken hoe hij er daadwerkelijk op je iPhone-scherm uitziet. Houd er wel rekening mee dat apps worden gepubliceerd onder de ontwikkelaar ‘UnitApp Holding BV’. Daar vind je nu bijvoorbeeld de apps van restaurant Blauw, brommobielmerk Microcar en accountancykantoor De Beer. Onder je eigen naam een app indienen is er helaas (nog) niet bij en dat zal sommige potentiële gebruikers waarschijnlijk afschrikken.

Check nog 4 tools om een iPhone-app te maken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu