De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Deze Apple Watch-app waarschuwt je bij iPhone-dieven

Rutger Otto
5 januari 2016, 11:54
2 min leestijd
Deze Apple Watch-app waarschuwt je bij iPhone-dieven

Weet iemand je iPhone uit je zak te stelen, dan brengt de app Unhand Me je daarvan op de hoogte. Via de Apple Watch krijg je een melding, tegelijk maakt het gestolen iOS-toestel lawaai.

Lees verder na de advertentie.

Unhand Me!

Draag je een Apple Watch, dan blijft je iPhone als het goed is iets vaker in je broekzak zitten. De meeste berichten komen namelijk op je pols binnen, jij kunt dan beslissen of je de iPhone erbij pakt of niet. Maar omdat je iPhone in je zak blijft (of in je tas), merk je het misschien minder snel als iemand hem probeert mee te nemen of daartoe een poging doet.

Unhand Me is vooral luid. Dat merk je al aan de stem die je welkom heet tijdens het opzetten van de app, wat overigens gemakkelijk gaat via een QR-code. Als een mogelijke dief er met je iPhone vandoor wil, begint de app geluiden en stemmen af te klinken. De telefoon zegt bijvoorbeeld: “Unhand me, you beast!” Maar je kunt ook instellen dat de app een harde gil afspeelt, begint te blaffen of een alarm laat klinken. Op die manier hopen de makers dieven te laten schrikken.

Unhand Me! presents, Don't Touch My iPhone!

Lawaai maken bij beweging

De app werkt op basis van afstand. Dat betekent dat de iPhone constant via gps zijn locatie doorgeeft aan de Apple Watch. Als ze meer dan een bepaald aantal meters van elkaar verwijderd worden, krijg je een melding op je Watch en maakt je telefoon herrie. Via de Apple Watch kun je vervolgens actie ondernemen, bijvoorbeeld om het alarm weer uit te schakelen bij vals alarm.

Er is één functie die standaard uit staat, maar wellicht handig is, genaamd Perimeter. Schakel je die in, dan krijg je notificaties op gekoppelde apparaten als je toestel 100 meter van je verwijderd is. De dichtstbijzijnde locatie wordt dan via je Twitter-account gedeeld.

Download Unhand Me

Via de iPhone-app kun je overigens allerlei instellingen aanpassen. Bijvoorbeeld de stemmen (alleen Engels) en zaken als afstand en wanneer het geluid afgespeeld moet worden. De app kost 1,99 euro in de App Store.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu