Unfade scant, bewaart en verbetert je oude foto’s

Lars Paijmans
27 mei 2016, 15:41
2 min leestijd
Unfade scant, bewaart en verbetert je oude foto’s
Fotoalbum Scanner - Unfade Pro

Fotoalbum Scanner - Unfade Pro

€ 69,99

Reviewscore

8

De afgelopen paar jaar van je leven heb je hoogstwaarschijnlijk vastgelegd met de camera van je smartphone, maar de jaren daarvoor zijn vereeuwigd met foto’s die nu ergens in een doos of foto-album liggen te verstoffen. Met Unfade voorkom je dat deze foto’s vervagen of verloren gaan.

Lees verder na de advertentie.

Unfade maakt je oude foto’s digitaal

Unfade is afkomstig van dezelfde ontwikkelaar die ons ook Scanbot bracht, een van de meest toegankelijke apps om fysieke documenten in te scannen met de camera van je iPhone. Deze techniek wordt ook gebruikt in Unfade, maar is hier en daar aangepast om het scannen van foto’s aanzienlijk te verbeteren.

Oudere foto’s gaan er dankzij de app zelfs beter uitzien, omdat er speciale filters zijn aangebracht om bijvoorbeeld verkleuring en vervaging tegen te gaan. Om het makkelijk te maken, worden de ingescande kiekjes automatisch bijgesneden, zodat je ze in principe direct kunt delen of opslaan.

Voordat je begint met scannen geeft Unfade je in een video van een minuut een paar handige tips voor de beste resultaten. Probeer bijvoorbeeld een lamp boven de foto te vermijden, en blijf het toestel rechthouden. Na een gescande foto hoef je deze niet steeds handmatig te bevestigen. Je kunt blijven scannen totdat je klaar bent, waarna je alles in een klap opslaat.

Unfade is razendsnel

Tijdens het testen van Unfade vonden we vooral de snelheid erg belangrijk, omdat de app hierdoor bij uitstek geschikt is voor mensen die een doos vol oude foto’s hebben. In de app kun je ook een reminder in je kalender zetten, zodat je in het weekend niet vergeet om door je oude foto’s te bladeren.

Unfade

Vanuit de app kun je ervoor kiezen om de foto’s direct te delen op sociale netwerken, maar je hebt ook de optie om ze gewoon in je fotobibliotheek op te slaan. Zet ze vervolgens veilig op een harde schijf, en je bent er zeker van dat al die oude foto’s er ook over tien of twintig jaar nog goed uitzien.

Fotoalbum Scanner - Unfade Pro

Maple Media, LLC

€ 69,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu