Zoek schatten op de iPhone met Uncharted: Fortune Hunter

Rutger Otto
6 mei 2016, 10:39
2 min leestijd
Zoek schatten op de iPhone met Uncharted: Fortune Hunter
UNCHARTED: Fortune Hunter™

UNCHARTED: Fortune Hunter™

Gratis

Reviewscore

8

Uncharted 4 komt volgende week uit op de PlayStation 4, maar je kunt alvast in de stemming komen met dit kleine broertje op iOS. Een verrassend leuk puzzelspel waarin je naar schatten zoekt.

Lees verder na de advertentie.

Uncharted: Fortune Hunter

Het grootse avonturenspel Uncharted is al jaren enorm populair op de PlayStation. Volgende week komt het vierde deel in de serie uit, maar eerst maakt hoofdrolspeler Nathan Drake nog even een uitstapje naar de mobiele platformen. In het gratis spel Uncharted: Fortune Hunter loods je hem door tientallen puzzels om er aan het eind steeds met een beloning vandoor te gaan.

Volgens velen vond Uncharted zijn inspiratie ooit bij Tomb Raider (en raakte Tomb Raider later weer door Uncharted geïnspireerd). Nadat de hoofdrolspeelster van Tomb Raider al eerder een mobiele game kreeg in de vorm van Lara Croft GO, volgt Nathan Drake nu met een gelijksoortig spel.

Puzzels en beurten

In Uncharted: Fortune Hunter beweeg je net als in Lara Croft Go door levels die uit grids bestaan. Door te vegen leg je een baan af of zet je één stap. Ondertussen schiet je op schijven en druk je op knoppen in de omgeving om nieuwe looproutes te creëren of blokkades op te zetten tegen pijlenschieters. Want als je geraakt wordt, dan ben je dood. Zo probeer je steeds de perfecte route te vinden.

Het liefst ook in zo min mogelijk stappen. Bij elk level staat linksboven in beeld hoeveel zetten je nog over hebt om de ‘key bonus’ te krijgen. Een zet geld voor beweging die je maakt, dat kan één stap zijn of een langere route die je aflegt. Schieten of een knop indrukken kost geen beurt. Lukt het je om binnen het aantal zetten te blijven, dan krijg je een sleutel. Daarmee kun je schatkisten openen die de game om de zoveel minuten dropt.

Download Uncharted voor iOS

Uncharted: Fortune Hunter is een toffe puzzelgame voor iOS, die makkelijk begint en steeds wat pittiger wordt, zeker als je sleutels wil verzamelen. Het spelletje staat prima op eigen benen, maar ook voor mensen die Uncharted 4 willen spelen is het de moeite waard. Je kunt namelijk items vrijspelen die je in de PS4-game kunt gebruiken.

UNCHARTED: Fortune Hunter™

PlayStation Mobile Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu