Uitzending Gemist geweigerd door Apple
Redactie

Uitzending Gemist is door Apple geweigerd. Dit hebben de ontwikkelaars laten weten via hun Twitter-account. De afwijzing lijkt te liggen bij het gebruik van de 3G-netwerken. De ontwikkelaars hadden namelijk de applicatie zo gemaakt dat je de afleveringen ook via 3G-signaal kan bekijken. Dit vinden Apple en T-Mobile geen goed idee.

Het volledige Twitter-bericht luidt als volgt:

De Uitzending Gemist-applicatie voor de iPhone is geweigerd door Apple. We zijn in gesprek met Apple om meer duidelijkheid te krijgen.

De ontwikkelaars hebben wel laten weten zeker te zijn van een goede afloop. In het ergste geval halen ze de 3G-functie eruit, zodat men alleen met WiFi-signaal kan kijken.

Bron: Twitter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Johnekke

  “De ontwikkelaars hadden namelijk de applicatie zo gemaakt dat je de afleveringen ook via 3G-signaal kan bekijken. Dit vinden Apple en T-Mobile geen goed idee.”

  Daar is heel dat fukking 3G toch voor!!!!!!!!!!

 • Jan van Kampen

  Daar ben ik het helemaal mee eens, maar het zou niet gepast zijn om dat in dit bericht te verwerken 😛

 • Marcel

  Jammer, zonder 3g heb je er niet zoveel aan, als ik op wifi zit ben ik thuis of op mijn werk dan kijk ik wel op mijn laptop of op tv. Leuk zo’n iPhone, echt handig.

 • Dennis

  Idd Marcel…op deze manier krijg je toch steeds meer een hekel aan Apple.

 • Jan van Kampen

  @ Dennis en @ Marcel

  Ik vraag me af of Apple de boosdoener hier is. Het zou natuurlijk kunnen, maar misschien speelt T-Mobile hier ook wel een rol in. (Misschien heel ver gezocht maar misschien zijn er wel contracten dat T-Mobile een beetje invloed heeft op de Nederlandse applicaties).

  Zo’n app als uitzending gemist gaat natuurlijk ongekend populair worden hier in Nederland. Als iedereen op een bepaalt moment in de trein/auto/stad de app gaat gebruiken, wordt het 3G netwerk overbelast waardoor er storingen komen. Dit zou een reden zijn voor T-Mobile om de app te laten weigeren.

  Ondanks bovenstaand verhaal ben ik ook van mening dat dit gewoon over 3G zou moeten kunnen, en ik zou het erg jammer vinden als het niet kan. MAAR: Skype kan officieel ook niet over 3G, en dat doet het bij mij wel. Er zijn dus wegen om in de bestanden wijzigingen aan te brengen, en misschien helpen we jullie tegen die tijd wel (nog even navragen of dat binnen de regels valt).

  Jan’

 • Martijn

  Als ik het goed begrepen heb, is het mogelijk om een aflevering via wifi te downloaden om hem later zonder wifi of 3g te kunnen kijken! Ik vind het begrijpelijk van Apple/ tmobile dat ze het 3D netwerk niet willen over belasten. Als dat zou gebeuren beginnen we daar weer over te zeuren met z’n allen!

 • Martijn

  Bedoel natuurlijk 3G ipv 3D!