‘Uitchecken’ helpt je boetes voorkomen

Binnenkort kan je alleen nog maar met het openbaar vervoer reizen al je een OV-chipkaart hebt. Met deze kaart moet je in- en uitchecken bij de verschillende vervoersdiensten. Het uitchecken wordt vaak nog vergeten door de reizigers, en dit kost ze veel geld. De applicatie uitchecken helpt je herinneren aan het uitchecken.

‘Borg’ terugkrijgen tijdens het uitchecken

Bij het inchecken wordt er meer geld van de kaart afgehaald dan dat er misschien gebruikt wordt. Dit geld krijg je terug als je uitcheckt. Als je niet uitcheckt, blijft dit geld eigendom van de vervoersdienst.

De applicatie ‘Uitchecken’ stuurt je een berichtje als je in de buurt van je eindbestemming komt. Door middel van GPS en jouw input weet de applicatie precies wanneer je je eindbestemming bereikt. Je krijgt het nevenstaande berichtje als je ongeveer 200 meter van je eindbestemming bent verwijderd. Door dit geheugensteuntje is de kans kleiner dat je borg wordt ingehouden door de vervoersdienst.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.