Tworlds laat vreemde mensen momenten met elkaar delen

Rutger Otto
2 maart 2015, 15:04
2 min leestijd
Tworlds laat vreemde mensen momenten met elkaar delen

De app Tworlds laat je foto’s delen met een onbekende. Zo krijg je een beeld van hoe het leven er aan de andere kant van de wereld uitziet en dat we niet eens zo verschillend zijn.

Lees verder na de advertentie.

Momenten delen

Tworlds is een app die zijn oorsprong in Nederland vindt. Tworlds laat je foto’s delen met iemand van een heel andere plek op aarde over eenzelfde onderwerp. Zo kun jij op dit moment je kat aaien, maar doet iemand in Singapore dat ook. Dat schept bijna een band.

De app is supersimpel te gebruiken. Na het downloaden dien je de camera in te schakelen, evenals de locatie. Daarbij stelt Tworlds je gerust: alleen de naam van de stad en het land wordt verzonden, je precieze locatie blijft geheim. Je kan Tworlds uitproberen, maar het wordt pas leuk als je Facebook of Twitter koppelt.

Dan pas krijg je namelijk toegang tot alle mogelijkheden van Tworlds. Door onderin de app op het plusje te tikken op en je een nieuw scherm waar je ‘jouw moment’ moet kiezen. Je hebt hierbij keuze uit 26 categorieën, waaronder #coffee, #selfie en #book. Je kiest er een moment uit en daarna maak je een foto die erbij hoort. Vervolgens wordt het kiekje geüpload en gedeeld met iemand die je niet kent ergens ter wereld. Je krijgt dan ook een foto terug.

https://www.youtube.com/watch?v=gvg_MYTqtns

Een kijkje in andermans leven

Op deze manier maak je anoniem en vrijblijvend een korte verbinding met iemand anders op de aardbol. Alles is heel erg op ‘het nu’ gericht, je kan geen oude foto uploaden maar je moet ‘m vanuit de app maken en sturen. Verder zijn er weinig opties: je kan een selfie maken of gebruikmaken van de camera op de achterkant. Daarnaast is het mogelijk om de focus te verleggen en de flits te gebruiken.

Nadat je een foto gedeeld hebt, kun je het resultaat delen via social media. Je kan er ook voor kiezen om hem te verwijderen of iemand te rapporteren als je een ongepaste foto binnenkrijgt.

Tworlds downloaden

Tworlds is een geinige app om levens van anderen met die van jezelf te vergelijken. De app is gratis te downloaden in de App Store. Voor installatie is iOS 7 en 13MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu