3 vernieuwingen in de Twitter voor Mac-update

Rutger Otto
5 mei 2016, 10:33
2 min leestijd
3 vernieuwingen in de Twitter voor Mac-update

Twitter voor Mac heeft een update gekregen. De officiële app biedt ondersteuning voor enkele nieuwe functies. In dit artikel lees je welke dat zijn.

Lees verder na de advertentie.

Twitter voor Mac update

De app van Twitter voor Mac werd vorig jaar in december nog van een grondige make-over voorzien. Toen kreeg het programma bijvoorbeeld een nieuw te kiezen, donker uiterlijk. Ook werd toen ondersteuning toegevoegd om gifjes af te kunnen spelen. In Twitter 4.1 zijn er enkele andere vernieuwingen bijgekomen.

1. Gifjes zoeken

Waar je voorheen wel gifjes kon bekijken en toevoegen, is dat laatste na deze update nog gemakkelijker geworden. Twitter voor Mac is voorzien van ‘Gif search’. Dat werkt hetzelfde als op je iPhone en in de browser-versie. Bij het opstellen van een tweet klik je op ‘GIF’. Daar kun je gifjes uit categorieën bekijken en heb je de mogelijkheid om via een zoekwoord het perfecte gifje voor de situatie te vinden

twitter voor mac

2. Polls maken

Het is in de browser en in de app al langer mogelijk, maar nu kun je ook via de Mac-app tweets opstellen die een poll bevatten. Klik daarvoor tijdens het maken van een tweet op de poll-knop, schrijf een stelling en kies tot vier mogelijke antwoorden. Gebruikers die de poll zien, kunnen dan kiezen voor welke optie ze gaan. Handig om meningen of feedback te peilen, of gewoon om geinige tweets te versturen.

3. Moments

Verder is ook Twitter Moments toegevoegd. Deze feature is echter nog niet in Nederland en België uitgerold. Met Moments kunnen gebruikers de belangrijkste tweets rondom een belangrijke gebeurtenis bekijken in een daarvoor opengestelde collectie. De bedoeling is dat je met Moments direct op de hoogte bent van het belangrijkste nieuws rondom het betreffende evenement of de gebeurtenis. De tweets worden door Twitter zelf gekozen, maar ook sommige partners, zoals BuzzFeed en The New York Times, kunnen collecties maken.

Lees meer over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu