Twitter voor iPhone geüpdatet met verbeterde zoekfunctie
Wouter Nijsen

Twitter voor iPhone heeft een flinke update gekregen die onder andere een verbeterde zoekfunctie een een geheel nieuwe auto complete voor gebruikersnamen en hashtags brengt. Laatstgenoemde is een belangrijke functie voor de Twitter-app die het plaatsen van tweets net wat soepeler doet verlopen.

Een andere grote verandering is de nieuwe balk met top tweets. Deze wordt weergegeven met relevante tweets als je een specifieke zoekterm invoert. Als je bijvoorbeeld naar ‘verkiezing’ zoekt, krijg je onder andere tweets van politiek commentatoren, politici of andere relevante bronnen op je scherm. Dit moet de berichtendienst van 140 tekens nog belangrijker voor informatiegaring maken, met de nadruk op actuele content door middel van tweets.

Twitter voor iPhone: veel kleine veranderingen

Bij de nieuwe versie van Twitter voor iPhone worden webpagina’s binnen de app getoond waarna je gemakkelijk de tweet weer kunt bekijken door te swipen. Daarnaast zijn de conversatieweergave en blokkeerfunctie verbeterd en is het niet meer mogelijk om video’s naar Mobypicture, Vodpod en Posterous up te loaden.

Een laatste kleine verandering is erg subtiel: de pull-to-refesh animatie is vernieuwd en loopt een stuk soepeler dan zijn voorganger. Het zijn dergelijke kleine veranderingen, samen met een reeks aan snelheidsverbeteringen, die Twitter voor iPhone steeds vloeiender laat draaien.

De iOS-app van Twitter is gratis voor de iPhone te downloaden.

[app 333903271][appimg 333903271]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.