Twitter vertaalt nu buitenlandse tweets in de iOS-app

23 januari 2015, 8:57
1 min leestijd
Twitter vertaalt nu buitenlandse tweets in de iOS-app

De Twitter-app maakt nu gebruik van Microsofts Bing Translator. Buitenlandse tweets kunnen daarmee automatisch vertaald worden, zodat je ook berichten in een vreemde taal begrijpt.

Lees verder na de advertentie.

Twitter vertaling

Ook buitenlandse tweets worden nu voor iedereen begrijpelijk

Twitter is de laatste tijd beter om het sociale netwerk gebruiksvriendelijker te maken. Zo kwam het eerder deze week al met een samenvattingsfunctie en heeft het plannen voor een eigen videodienst. Nu heeft Twitter ook een vertalingsfunctie doorgevoerd.

Het zou kunnen dat je deze functie eerder hebt gezien, want Twitter experimenteerde al met het vertalen van tweets sinds 2013. De functie werd met tests uitgerold, maar verdween na een tijdje weer. Nu is de vertalingsfunctie officieel aangekondigd door Twitter en kan iedereen hem gebruiken.

Als je in de iOS-app een anderstalige tweet tegenkomt, tik je op de tweet, die dan in een nieuw venstertje wordt geopend. Je kan nu onder de tekst op een wereldbol tikken. Daar staat dan bijvoorbeeld bij: ‘Vertaal uit het Engels’. Tik daarop en de tweet wordt vertaald in het Nederlands, die tekst lees je onder de originele tekst.

twitter vertaling

Bing Translator

Twitter maakt voor de vertaling gebruik van Bing Translator van Microsoft. Dit systeem kan 40 verschillende talen herkennen en omzetten in een andere taal. Bing Translator ken je misschien van de machinevertalingen op Facebook, dat er ook gebruik van maakt. Twitter waarschuwt wel dat de vertalingen niet altijd van goede kwaliteit zijn. “Bing Translator werkt met geavanceerde vertalingssoftware, maar de resultaten kunnen variëren en blijven vaak achter op een professionele vertaler”, schrijft Twitter op zijn supportpagina. “Hierom blijft de originele tweet altijd boven de vertaling te lezen.”

Lees meer over Twitter

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu