Twitter update voor iPhone toont meer informatie in tijdlijn
Wouter Nijsen

Twitter ging deze week voor de desktop op de schop. Nu is ook de iOS-versie van het sociale netwerk van een update voorzien. Gebruikers kunnen na de Twitter update in hun tijdlijn op het beginscherm zien hoeveel retweets, reacties en favoriete tweets ze hebben gekregen.

Dat klinkt als iets kleins, maar de verandering zorgt wel voor een ietwat andere interface. Voorheen konden twitteraars namelijk alleen het aantal retweets en favoriete tweets zien als ze op het betreffende bericht klikte. Dat zagen ze in een apart scherm en niet op hun tijdlijn.

Reacties tellen na Twitter update

Een andere behoorlijke verandering die de Twitter update met zich meebrengt, is het reactiescherm. Voortaan zie je in een oogopslag hoeveel reacties een tweet heeft opgeleverd. Eerder moest je die zelf tellen als je het concrete aantal wilde weten.

Twitter 6.0De laatste grote Twitter update dateert alweer uit december vorig jaar. De zogenoemde 6.0 update bracht een nieuw, strak ontwerp en de optie om privé foto’s te delen met anderen.

Over Twitter

Twitter is een populair sociaal netwerk waar gebruikers tweets, korte berichten van maximaal 140 tekens, naar elkaar kunnen sturen. Het is in 2006 opgericht door Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone en Noah Glass en is een combinatie van een sociaal medium en een microblog. Het is mogelijk zowel gebruikers te volgen of zelf gevolgd te worden.

Daarnaast kunnen Twitteraars lijsten maken om zo interessante gebruikers te filteren en privéberichten sturen die niet inzichtelijk zijn voor iemand anders dan de ontvanger. Met hashtags (#) worden discussies of thema’s gebundeld, retweets zijn herplaatsingen van andermans berichten en een bepaald thema kan ‘trending’ worden als er veel over wordt gesproken.

Twitter

Twitter, Inc.

9 (591 reviews)
Gratis via App Store

Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.