Twitter-update voor iOS: nieuw profieldesign en interactieve notificaties
Wouter Nijsen

Sinds vandaag is de nieuwe versie van Twitter voor iOS beschikbaar. Deze is nu te downloaden en voegt een nieuw design voor profielpagina’s toe, alsmede de interactieve notificaties van iOS 8 toe.

Twitter-update voegt nieuw design toe

Twitter-updateDe Twitter-update voegt brengt dus een nieuw design voor profielpagina’s, waardoor deze een stuk overzichtelijker zijn dan voorheen. Je kunt gelijk schakelen tussen tweets, foto’s en favorieten en ook de bio van een Twitter-gebruiker is direct te lezen. Voorheen moest je hiervoor scrollen en tikken en was het allemaal een stuk minder overzichtelijk. Wanneer je naar je eigen profielpagina gaat, merk je daarnaast dat het eenvoudiger is geworden om je profiel aan te passen aangezien de knopjes beter te vinden zijn.

Interactieve iOS 8 notificaties

Een van de nieuwe features van iOS 8 is de toevoeging van interactieve notificaties. Deze zorgen ervoor dat, wanneer je een notificatie ontvangt, je gelijk handelingen kan uitvoeren zonder de app te hoeven openen. In het geval van de Twitter-app is het nu mogelijk om vanuit notificaties direct iets te retweeten, iemand te volgen of een bericht aan je favorieten toe te voegen. Dit doe je door een notificatie naar de zijkant te swipen.

Het nieuwe profieldesign is beschikbaar voor zowel iOS 7 als iOS 8, de interactieve notificaties zijn daarentegen exclusief voor iOS 8-gebruikers. De iPhone-app van Twitter is via de link hieronder te downloaden en vereist 21.1MB aan opslagruimte voor de installatie.

Twitter

Twitter, Inc.

7 (5 reviews)
Gratis via App Store

Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.