De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Twitter introduceert stickers voor op foto’s

Erwin Vogelaar
27 juni 2016, 19:12
2 min leestijd
Twitter introduceert stickers voor op foto’s
X

X

Gratis

Reviewscore

8

Twitter rolt de komende weken een functie uit om stickers toe te voegen aan foto’s. Zo maak je de kiekjes extra leuk voordat je ze publiceert.

Lees verder na de advertentie.

Twitter stickers

De komende weken kun je een update voor Twitter verwachten waardoor je stickers kunt toevoegen aan foto’s. Het idee is dat je een foto maakt, op het bewerkicoontje drukt en dan staat er naast de croptool een stickerknop. Druk op deze knop en je kunt kiezen uit allerlei stickers, zoals de bekende emoji en andere afbeeldingen, om op je foto te plakken. Je kunt de stickers verplaatsten en van grootte veranderen om ze juist te kunnen positioneren. Je kunt tevens meerdere stickers tegelijk op een foto plaatsen. De functie is niet baanbrekend, omdat onder andere Snapchat en Facebook het al ondersteunen, maar voor Twitter is het helemaal nieuw.

twitter stickers

Opvallend is wel dat de stickers die je op een foto plaatst zoekbaar worden. Zodra je op een sticker in een tweet drukt, word je naar een nieuwe tijdlijn gestuurd met tweets van mensen die ook die sticker hebben gebruikt in hun foto. Stickers toevoegen kan alleen in de officiële Twitter-app, maar stickers bekijken en er op klikken kan ook via de website.

Naast het zoeken op stickers heeft Twitter eerder ook de mogelijkheid toegevoegd om te zoeken op locatie. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Foursquare.

Twitter downloaden

Zoals gezegd wordt de nieuwe mogelijkheid om stickers aan foto’s toe te voegen de komende weken uitgerold, dus het kan nog even duren tot je ook zelf aan de slag kunt. Zorg in ieder geval dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan. Dit kan door de app via onderstaande link gratis in de App Store te downloaden. De app vraagt om 70,1MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.0 nodig om Twitter te kunnen gebruiken.

X

X Corp.

Gratis via App Store
Via: 9to5mac
Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu