Twitter voegt rijke notificaties voor iOS 10 toe

Erwin Vogelaar
17 november 2016, 19:24
2 min leestijd
Twitter voegt rijke notificaties voor iOS 10 toe
X

X

Gratis

Reviewscore

8

Eindelijk worden de Twitter rijke notificaties voor iOS 10 uitgerold. Op deze manier kun je meer van de tweets lezen, zonder dat je de Twitter-app hoeft te openen.

Lees verder na de advertentie.

Twitter rijke notificaties

Rijke notificaties zijn een fijne iOS 10-functie, waarmee je direct op het notificatiescherm veel meer informatie uit je meldingen krijgt. De functie wordt echter nog maar langzaam omarmt door app-makers. Gelukkig is Twitter nu aan de beurt, zodat je in ieder geval al je binnenkomende tweets goed kunt bekijken zonder dat je hier de Twitter-app voor hoeft te openen.

twitter rijke notificaties

Als je een notificatie krijgt vanuit Twitter, dan krijg je nu eerst een preview van die tweet te zien. Dit betekent dat je, zoals vanouds, de tekst uit de tweet kunt lezen. Nieuw is echter dat er ook een kleine versie van een bijgevoegde foto wordt getoond. Aangezien beeld op Twitter steeds belangrijker is geworden, is directe informatie over toegevoegd beeld geen overbodige luxe. 3D Touch je die notificatie, dan breidt deze uit. Vervolgens wordt de volle breedte van het notificatiescherm gebruikt om de foto uit de tweet te laten zien. Tevens kun je vanuit dit scherm direct de tweet liken of retweeten.

Rijke notificaties zijn voornamelijk voor Apple’s eigen apps uitgerold. Ook Instagram heeft al een tijdje ondersteuning voor rijke notificaties. Met de rijke notificaties-update voor Twitter staat het bedrijf weer een beetje positief in het nieuws. De afgelopen maand stond Twitter namelijk voornamelijk bekend om het bericht dat video-app Vine gesloten gaat worden, maar inmiddels denkt het bedrijf er ook aan om de dienst te verkopen.

Twitter downloaden

Twitter kun je uiteraard helemaal gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je 153MB vrije ruimte nodig. Ook moet je minimaal iOS 8.1 draaien. Voor het gebruik van de rijke notificaties moet je natuurlijk iOS 10 geïnstalleerd hebben.

X

X Corp.

Gratis via App Store

X
X
X
X
X
X
X
X
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu