Twitter op de Apple iPhone met Twinkle

Redactie
13 april 2008, 0:00
2 min leestijd

twinkle twitter iphoneTwitter jij er al hevig op los en ben je in het gelukkige bezit van een iPhone? Dan is het wellicht handig om de ‘Twinkle’ applicatie te installeren.

Met Twitter sturen gebruikers tekstberichten, zogenaamde ‘tweets’, van maximaal 140 karakters lang via SMS, e-mail, Instant Messenger, de Twitter-website of nu ook via de iPhone met Twinkle. Deze tweets worden op de gebruikerspagina getoond en bij andere gebruikers die deze graag willen ontvangen.

Twinkle is een programmaatje voor op je iPhone waarmee je eenvoudig berichten naar je Twitter profiel verstuurt . Doordat de iPhone is voorzien van een camera die positiebepaling ondersteunt (Locate me now), worden je Twitter berichten eenvoudig verrijkt.

Twitter vanaf je iPhone

Door Twinkle te installeren, kun je eenvoudig met je iPhone twitteren. Aan je Twitter berichten kun je eenvoudig vanuit de iPhone een foto toevoegen. Aangezien de iPhone weet waar je bent, wordt jouw locatie/plaats toegevoegd aan het bericht.

Lees verder na de advertentie.

De eerste ervaringen met Twinkle zijn verrassend goed. Het posten van je twitters verloopt probleemloos. Daarnaast kun je met de ‘near me’ functionaliteit zien welke andere twitteraars bij jou in de buurt zijn. De ‘range’ kun je instellen in miles. Ook kun je eenvoudig openbare posts lezen, profiles bezoeken en private messages naar andere leden sturen .

Twinkle maakt op een leuke manier duidelijk welke mogelijkheden en capaciteiten de iPhone binnen bereik brengt.  Hiermee maakt het programma de weg vrij voor andere ‘Location Based Services’.

Hoe installeer ik Twinkle op mijn iPhone?

  1. Om Twinkle te kunnen gebruiken dien je in het bezig te zijn van een Twitter account (deze is zo aangemaakt).
  2. Voeg de volgende ‘Source’ toe aan je Installer: http://polarbearfarm.com/repo.php
  3. Nadat je de source hebt toegevoegd, kun je Twinkle installeren via ‘Install’ knop op de Installer. Je vindt deze eenvoudig terug in de sectie ‘All packages’.
  4. De Twinkle button verschijnt op je iPhone homepage.
  5. Log in met je Twitter account en start!
  6. De rest wijst zich vanzelf…

Gebruik jij Twinkle al? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Categorie: Sociaal netwerken
Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's